Dzień Pluszowego Misia
ŚWIATOWY DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA


ŚWIATOWY DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w grudniu wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem na konto o numerze:
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 28 listopada 2022 r. – dla uczniów klas 1-8
płatne do 7 grudnia 2022 r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady/wyżywienie we grudniu.
Jeżeli we listopadzie były odwoływane posiłki, proszę o kontakt pod numerem telefonu 530199379 w celu ustalenia kwoty do wpłaty, (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres)
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379.
ZUPA: Krupnik*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem**, ziemniaki, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Ogórkowa*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, buraczki zasmażane, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka sznytka**, masło, dżem**, herbata z cytryną, jabłko.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy**, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem, ziemniaki, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek do kieszonki**, antrudy**, kumkwat.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś gotowana z kurczaka**, salami**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, parówki**, ketchup, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, buraczki zasmażane, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, jogurt pitny.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, sok Kubuś, khaki.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur, mini marchewka, sok tłoczony.*(5,6)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, herbata z cytryną.*(1,2,3)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo** z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane**, koktajl shreka.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur, mini marchewka, sok tłoczony.*(5,6)
PODWIECZOREK: Deser mleczny, herbatniki**, banan, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki żytnie** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, napój owsiany**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(5)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, budyń, kiwi.*(5)
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, pierś gotowana z indyka**, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, sok owoce świata.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot, mandarynka.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka z rzodkwi, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot, mandarynka.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, szynka konserwowa wieprzowa**, mleko z miodem.*(1,2,3,5)
ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Koktajl mleczny, chrupki kukurydziane**, kumkwat.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka gotowana**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka z rzodkwi, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, bułka mleczna.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
WOLNE
WOLNE
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny.
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Rosół.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kopytka, surówka z pora, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, sok.*(1,2,5)
WOLNE
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, gruszka, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, herbata owocowa, jabłko.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Liliputki, jogurt pitny.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa**, masło, pierś gotowana z kurczaka**, szynka z komina**, warzywa, soczek owocowy.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z makaronem**, kompot, mandarynka.*(1)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, sok tłoczony.*(1,2,6)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z buraków, kompot.
ZUPA: Ryżanka*(6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny.
ŚNIADANIE: Poduszki zbożowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym z makaronem, kompot, mandarynka.*(1,2)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, kisiel.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty w Hochland**, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, sok tłoczony.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki żytnie** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka mini, masło, szynka gotowana z indyka**, salami**, warzywa, herbata miętowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta jajeczna, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kakao. *(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki., surówka z buraków, herbata z owocowa.
PODWIECZOREK: Słomka ptysiowa**, budyń, śliwka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, szynka od szwagra**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, mus owocowy, herbata z cytryną.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym z ryżem, kompot, jabłko.*(5)
ZUPA: Koperkowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet de voilaille, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada, banan.*(1,2,5)
CZWARTEK 20.10.2022r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka włodarza**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(5)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, jabłko, sok pomarańczowy.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet de volaille, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny, biszkopty**, banan.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada, banan.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, polędwica miodowa**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, salami**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Koktajl mleczny, kajzerka** z masłem, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka z dynią**, masło, szynka z piersi kurczaka**, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Jarzynowa. *(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, herbata owocowa.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok tłoczony.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, lemoniada.*(1,2)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, herbata owocowa.*(1,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś gotowana z indyka**, polędwica sopocka**, sok owoce świata.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, parówki**, ketchup, herbata z cytryną, kawa inka**.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, chrupki kukurydziane**, morela.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, pieczeń rzymska (wyrób własny), warzywa, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, lemoniada.*(1,2)
PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż , buraczki zasmażane, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem, kumkwat.*(5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata z cytryną, mandarynka.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Zacierkowa.*( 1,2,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem, ziemniaki, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego i papryki,
sok tłoczony.*(1,5,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa,
herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, kisiel, jabłko.*(1)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, polędwica miodowa**, warzywa,
herbata z cytryną, mleko z miodem. *(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem, ziemniaki, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Liliputki, brzoskwinia, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, warzywa,
herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Bułka sznytka**, masło, polędwica sopocka**, pierś gotowana z kurczaka**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka z komina**, warzywa,
herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy z kaszą jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego i pomidora,
sok tłoczony.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Mleko odporność, bułka maślana**, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**,
warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,5)
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka sołtysówka**,
warzywa, melisa- gruszka.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron z sosem Carbonara, kompot, serek do kieszonki**.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka z marchwii i jabłka, kompot.*(1,2,5,6)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw.*(5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka colesław, napój limonkowy.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, winogrono, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka z marchwii i jabłka, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek do kieszonki**, biszkopty**, jabłko, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo**, masło, mielonka tyrolska**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, gotowana pierś z indyka**, szynka włodarza**, warzywa, sok jabłkowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,3,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka colesław, napój limonkowy.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Budyń**, wafle ryżowe, pomarańcza.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki żytnie na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora., herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, kakao.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka po chińsku z ryżem, kompot, mandarynka.*(5,6)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mini marchewka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada, banan.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(5,6)
ZUPA: Wiejska.
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, kompot.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka po chińsku z ryżem, herbata miętowa.*(5,6)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, mandarynka, soczek owocowy.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, szynka konserwowa drobiowa**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mini marchewka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, antrudy**, kiwi.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka z dynią**, masło, pierś z kurczaka gotowana**, salami**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(2,5,6)
PODWIECZOREK: Koktajl owocowy, ciasto drożdżowe, banan.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, szynka sołtysówka**, kaziuk pieczony**, warzywa, melisa z gruszką.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem, kompot, jabłko.*(1,2)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, napój limonkowy.*(1,2)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, surówka z rzodkwi, herbata owocowa.*(1,2)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Poduszki zbożowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, dżem, śliwka, melisa – pomarańcza.*(1,5)
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, ser biały kanapkowy, szynka sołtysówka** , warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Serek homogenizowany, herbatniki**, mięta.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, napój limonkowy.*(1,2)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, sałata lodowa z rzodkiewką, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Koktajl shreka, sznytka** z masłem, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane**, masło, szynka z piersi kurczaka**, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Zacierkowa.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot, mus owocowy**.*(1,5,6)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, sałata z jogurtem, herbata miętowa.*(5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i miodem, sok Kubuś**, jabłko.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka**.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, wafle ryżowe**, banan.*(5)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka od szwagra**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, parówki**, ketchup, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, sałata z jogurtem, herbata miętowa.*(5)
PODWIECZOREK: Budyń, bułeczka mleczna**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, mus owocowy**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok żurawinowy.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem, kompot.*(1,6)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
II ŚNIADANIE: Śliwka.
ZUPA: Zupa krem z pora z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, sałatka z buraków, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, słomka ptysiowa**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, salami**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok mango.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, warzywa na parze, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, bułeczka mleczna**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty**, pierś gotowana z indyka**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Brzoskwinia.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka z ryżem, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, herbata owocowa.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Winogrono.
ZUPA: Krupnik.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i truskawkami, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata miętowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok pomarańczowy.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, mielonka tyrolska**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, kakao, herbata z cytryną.*(1,2,5)
II ŚNIADANIE: Borówka.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną.*(5,6)
PODWIECZOREK: Deser mleczny, chrupki kukurydziane**.*(5)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok owocowo – warzywny.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe**, melisa z gruszką.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, serek biały kanapkowy, dżem, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Nektarynka.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z marchwii i jabłka.*(5)
PODWIECZOREK: Jogurt pitny, wafle ryżowe**.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Orzechy nerkowca.*(4)
ZUPA: Rosół.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem owocowym. herbata miętowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
Z przyjemnością informujemy, że uczennica klasy 3b Magdalena Dobosz, pod opieką Pani Elżbiety Pośnik, zajęła 3 miejsce w konkursie o zasięgu powiatowym o Chojnowskim Parku Krajobrazowym pod hasłem „Drugie Życie Drzewa”.
Serdecznie gratulujemy!!!
Zapraszamy uczniów na kolejny bezpłatny webinar „PSYCHOTERAPIA? Czym jest psychoterapia i kto ją prowadzi – psycholog, psychoterapeuta czy psychiatra? Jaki rodzaj jest najbardziej odpowiedni?”
Psychoterapia przestaje być tabu i decyzję o jej rozpoczęciu podejmuje coraz więcej osób. Nadal jednak pojawiają się pytania, czym tak naprawdę jest i czego możemy spodziewać się w trakcie spotkań.
O tym, na czym polega psychoterapia, do kogo zgłosić się po pomoc oraz o roli psychologa, psychoterapeuty i psychiatry porozmawiamy na naszym spotkaniu 17.11.2022.
Zapraszamy serdecznie:
kiedy: 17.11 o godzinie 18
gdzie: platforma ZOOM
koszt: bezpłatnie
zapisy: poprzez link na stronie
https://poradnia-amie.pl/oferty/jesienne-webinary/
prowadząca: Maria Bochenek psycholożka, psychoterapeutka w trakcie certyfikacji, prowadzi terapię w j. angielskim. Podczas spotkań najważniejsze jest dla niej budowanie relacji opartej na bezpieczeństwie i zaufaniu.
Prywatnie kocha zwierzęta.
Pozdrawiamy serdecznie
Zespół AMiE
———–
godziny pracy biura AMIE:
poniedziałek-czwartek w godzinach 10:00- 14:00 piątek w godzinach 14:00-18:00
mail: poradnia@amie.pl
tel. 536 736 001
www.poradnia-amie.pl | https://www.facebook.com/PoradniaAmie/
platforma AMiE: www.amie.ppv-stream.pl
Uczniowie szkoły mają możliwość bezpłatnego korzystania z Generatora Zdjęć do mLegitymacji lub tradycyjnej legitymacji szkolnej.
Bezpłatny Generator Zdjęć umożliwia wykonanie niezbędnego zdjęcia przy pomocy dowolnego smartphona. Wystarczy zrobić zdjęcie, a Generator automatycznie wybieli tło oraz wykadruje zdjęcie tak, żeby spełniało ono wymogi dotyczące zdjęcia do mLegitymacji lub legitymacji szkolnej.
Szanowni Rodzice,
Przesyłamy informację o możliwości pobrania bezpłatnych e-booków edukacyjno-wychowawczych.
ebook
Odpowiedzialność to jedna z najważniejszych kompetencji społecznych. Dzięki niej podejmujemy przemyślane decyzje i mierzymy się z konsekwencjami swoich wyborów. Wychodząc naprzeciw potrzebom szkół i rodziców, zespół polskiej fundacji edukacyjnej Leader100 opracował e-booki do rozwoju osobistego poświęcone kompetencji „Odpowiedzialność”. Są one polecane przez Ośrodek Rozwoju Edukacji (ORE) działający przy Ministerstwie Edukacji i Nauki, a dzięki wsparciu takich sponsorów jak m.in. Grupa KGHM są dostępne bezpłatnie i można je pobrać ze strony: https://leader100.pl/e-booki-do-pobrania/ lub bezpośrednio klikając na link w tabeli.
Poniższa tabela przedstawia nawyki dla kompetencji odpowiedzialność:
Materiały pomagają w utrwaleniu konkretnego nawyku: | Wiek: | LINK |
Uważam na to, co robię | Od 6 lat | POBIERZ |
Liczę się z konsekwencjami tego, co robię | Od 8 lat | POBIERZ |
Znam i wypełniam moje obowiązki | Od 10 lat | POBIERZ |
Wykonuję powierzone mi zadania i zawiadamiam o ich wypełnieniu | Od 12 lat | POBIERZ |
Odpowiedzialnie zajmuję się powierzoną mi grupą osób | Od 14 lat | POBIERZ |
Jeśli jest taka potrzeba, przejmuję odpowiedzialność za rozdzielenie i koordynację zadań, aby osiągnąć zamierzony cel | Od 16 lat | POBIERZ |
Pielęgnując polskie tradycje 10 listopada klasa 1b obchodziła rocznicę odzyskania przez Polskę Niepodległości. Dzieci obejrzały film edukacyjny, wykonały pracę plastyczną i odśpiewały hymn.