Dzień Pluszowego Misia
ŚWIATOWY DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA
![😃](https://statics.teams.cdn.office.net/evergreen-assets/personal-expressions/v2/assets/emoticons/1f603_grinningfacewithbigeyes/default/20_f.png?v=v10?v=4)
![🐻](https://statics.teams.cdn.office.net/evergreen-assets/personal-expressions/v2/assets/emoticons/1f43b_bearface/default/20_f.png?v=v10?v=4)
ŚWIATOWY DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w grudniu wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem na konto o numerze:
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 28 listopada 2022 r. – dla uczniów klas 1-8
płatne do 7 grudnia 2022 r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady/wyżywienie we grudniu.
Jeżeli we listopadzie były odwoływane posiłki, proszę o kontakt pod numerem telefonu 530199379 w celu ustalenia kwoty do wpłaty, (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres)
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379.
ZUPA: Krupnik*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem**, ziemniaki, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Ogórkowa*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, buraczki zasmażane, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka sznytka**, masło, dżem**, herbata z cytryną, jabłko.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy**, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem, ziemniaki, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek do kieszonki**, antrudy**, kumkwat.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś gotowana z kurczaka**, salami**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, parówki**, ketchup, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, buraczki zasmażane, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, jogurt pitny.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, sok Kubuś, khaki.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur, mini marchewka, sok tłoczony.*(5,6)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, herbata z cytryną.*(1,2,3)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo** z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane**, koktajl shreka.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur, mini marchewka, sok tłoczony.*(5,6)
PODWIECZOREK: Deser mleczny, herbatniki**, banan, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki żytnie** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, napój owsiany**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(5)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, budyń, kiwi.*(5)
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, pierś gotowana z indyka**, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, sok owoce świata.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot, mandarynka.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka z rzodkwi, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot, mandarynka.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, szynka konserwowa wieprzowa**, mleko z miodem.*(1,2,3,5)
ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Koktajl mleczny, chrupki kukurydziane**, kumkwat.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka gotowana**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka z rzodkwi, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, bułka mleczna.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
WOLNE
WOLNE
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny.
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Rosół.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kopytka, surówka z pora, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, sok.*(1,2,5)
WOLNE
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, gruszka, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, herbata owocowa, jabłko.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Liliputki, jogurt pitny.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa**, masło, pierś gotowana z kurczaka**, szynka z komina**, warzywa, soczek owocowy.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z makaronem**, kompot, mandarynka.*(1)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, sok tłoczony.*(1,2,6)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z buraków, kompot.
ZUPA: Ryżanka*(6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny.
ŚNIADANIE: Poduszki zbożowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym z makaronem, kompot, mandarynka.*(1,2)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, kisiel.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty w Hochland**, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, sok tłoczony.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki żytnie** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka mini, masło, szynka gotowana z indyka**, salami**, warzywa, herbata miętowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta jajeczna, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kakao. *(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki., surówka z buraków, herbata z owocowa.
PODWIECZOREK: Słomka ptysiowa**, budyń, śliwka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, szynka od szwagra**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, mus owocowy, herbata z cytryną.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym z ryżem, kompot, jabłko.*(5)
ZUPA: Koperkowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet de voilaille, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada, banan.*(1,2,5)
CZWARTEK 20.10.2022r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka włodarza**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(5)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, jabłko, sok pomarańczowy.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet de volaille, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny, biszkopty**, banan.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada, banan.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, polędwica miodowa**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, salami**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Koktajl mleczny, kajzerka** z masłem, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka z dynią**, masło, szynka z piersi kurczaka**, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Jarzynowa. *(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, herbata owocowa.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok tłoczony.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, lemoniada.*(1,2)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, herbata owocowa.*(1,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś gotowana z indyka**, polędwica sopocka**, sok owoce świata.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, parówki**, ketchup, herbata z cytryną, kawa inka**.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, chrupki kukurydziane**, morela.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, pieczeń rzymska (wyrób własny), warzywa, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, lemoniada.*(1,2)
PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż , buraczki zasmażane, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem, kumkwat.*(5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata z cytryną, mandarynka.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Zacierkowa.*( 1,2,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem, ziemniaki, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego i papryki,
sok tłoczony.*(1,5,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa,
herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, kisiel, jabłko.*(1)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, polędwica miodowa**, warzywa,
herbata z cytryną, mleko z miodem. *(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki z mięsem i ryżem, ziemniaki, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Liliputki, brzoskwinia, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, warzywa,
herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Bułka sznytka**, masło, polędwica sopocka**, pierś gotowana z kurczaka**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka z komina**, warzywa,
herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy z kaszą jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego i pomidora,
sok tłoczony.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Mleko odporność, bułka maślana**, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**,
warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,5)
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka sołtysówka**,
warzywa, melisa- gruszka.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron z sosem Carbonara, kompot, serek do kieszonki**.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka z marchwii i jabłka, kompot.*(1,2,5,6)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw.*(5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka colesław, napój limonkowy.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, winogrono, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka z marchwii i jabłka, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek do kieszonki**, biszkopty**, jabłko, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo**, masło, mielonka tyrolska**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, gotowana pierś z indyka**, szynka włodarza**, warzywa, sok jabłkowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,3,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka colesław, napój limonkowy.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Budyń**, wafle ryżowe, pomarańcza.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki żytnie na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora., herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, kakao.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka po chińsku z ryżem, kompot, mandarynka.*(5,6)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mini marchewka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada, banan.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(5,6)
ZUPA: Wiejska.
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, kompot.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka po chińsku z ryżem, herbata miętowa.*(5,6)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, mandarynka, soczek owocowy.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, szynka konserwowa drobiowa**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mini marchewka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, antrudy**, kiwi.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka z dynią**, masło, pierś z kurczaka gotowana**, salami**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(2,5,6)
PODWIECZOREK: Koktajl owocowy, ciasto drożdżowe, banan.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, szynka sołtysówka**, kaziuk pieczony**, warzywa, melisa z gruszką.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem, kompot, jabłko.*(1,2)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, napój limonkowy.*(1,2)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, surówka z rzodkwi, herbata owocowa.*(1,2)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Poduszki zbożowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, dżem, śliwka, melisa – pomarańcza.*(1,5)
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, ser biały kanapkowy, szynka sołtysówka** , warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Serek homogenizowany, herbatniki**, mięta.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, napój limonkowy.*(1,2)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka, sałata lodowa z rzodkiewką, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Koktajl shreka, sznytka** z masłem, gruszka.*(1,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane**, masło, szynka z piersi kurczaka**, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ZUPA: Zacierkowa.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot, mus owocowy**.*(1,5,6)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, sałata z jogurtem, herbata miętowa.*(5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i miodem, sok Kubuś**, jabłko.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka**.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, wafle ryżowe**, banan.*(5)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka orkiszowa**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka od szwagra**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, parówki**, ketchup, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, sałata z jogurtem, herbata miętowa.*(5)
PODWIECZOREK: Budyń, bułeczka mleczna**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, mus owocowy**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok żurawinowy.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem, kompot.*(1,6)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
II ŚNIADANIE: Śliwka.
ZUPA: Zupa krem z pora z grzankami.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, sałatka z buraków, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, słomka ptysiowa**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, salami**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok mango.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, warzywa na parze, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, bułeczka mleczna**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty**, pierś gotowana z indyka**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Brzoskwinia.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka z ryżem, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, herbata owocowa.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Winogrono.
ZUPA: Krupnik.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i truskawkami, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata miętowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok pomarańczowy.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, mielonka tyrolska**, warzywa, herbata owocowa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajecznica, warzywa, kakao, herbata z cytryną.*(1,2,5)
II ŚNIADANIE: Borówka.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną.*(5,6)
PODWIECZOREK: Deser mleczny, chrupki kukurydziane**.*(5)
ŚNIADANIE: Makaron** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Sok owocowo – warzywny.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe**, melisa z gruszką.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, serek biały kanapkowy, dżem, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Nektarynka.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z marchwii i jabłka.*(5)
PODWIECZOREK: Jogurt pitny, wafle ryżowe**.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)
II ŚNIADANIE: Orzechy nerkowca.*(4)
ZUPA: Rosół.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem owocowym. herbata miętowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny
Z przyjemnością informujemy, że uczennica klasy 3b Magdalena Dobosz, pod opieką Pani Elżbiety Pośnik, zajęła 3 miejsce w konkursie o zasięgu powiatowym o Chojnowskim Parku Krajobrazowym pod hasłem „Drugie Życie Drzewa”.
Serdecznie gratulujemy!!!
Zapraszamy uczniów na kolejny bezpłatny webinar „PSYCHOTERAPIA? Czym jest psychoterapia i kto ją prowadzi – psycholog, psychoterapeuta czy psychiatra? Jaki rodzaj jest najbardziej odpowiedni?”
Psychoterapia przestaje być tabu i decyzję o jej rozpoczęciu podejmuje coraz więcej osób. Nadal jednak pojawiają się pytania, czym tak naprawdę jest i czego możemy spodziewać się w trakcie spotkań.
O tym, na czym polega psychoterapia, do kogo zgłosić się po pomoc oraz o roli psychologa, psychoterapeuty i psychiatry porozmawiamy na naszym spotkaniu 17.11.2022.
Zapraszamy serdecznie:
kiedy: 17.11 o godzinie 18
gdzie: platforma ZOOM
koszt: bezpłatnie
zapisy: poprzez link na stronie
https://poradnia-amie.pl/oferty/jesienne-webinary/
prowadząca: Maria Bochenek psycholożka, psychoterapeutka w trakcie certyfikacji, prowadzi terapię w j. angielskim. Podczas spotkań najważniejsze jest dla niej budowanie relacji opartej na bezpieczeństwie i zaufaniu.
Prywatnie kocha zwierzęta.
Pozdrawiamy serdecznie
Zespół AMiE
———–
godziny pracy biura AMIE:
poniedziałek-czwartek w godzinach 10:00- 14:00 piątek w godzinach 14:00-18:00
mail: poradnia@amie.pl
tel. 536 736 001
www.poradnia-amie.pl | https://www.facebook.com/PoradniaAmie/
platforma AMiE: www.amie.ppv-stream.pl
Uczniowie szkoły mają możliwość bezpłatnego korzystania z Generatora Zdjęć do mLegitymacji lub tradycyjnej legitymacji szkolnej.
Bezpłatny Generator Zdjęć umożliwia wykonanie niezbędnego zdjęcia przy pomocy dowolnego smartphona. Wystarczy zrobić zdjęcie, a Generator automatycznie wybieli tło oraz wykadruje zdjęcie tak, żeby spełniało ono wymogi dotyczące zdjęcia do mLegitymacji lub legitymacji szkolnej.
Szanowni Rodzice,
Przesyłamy informację o możliwości pobrania bezpłatnych e-booków edukacyjno-wychowawczych.
ebook
Odpowiedzialność to jedna z najważniejszych kompetencji społecznych. Dzięki niej podejmujemy przemyślane decyzje i mierzymy się z konsekwencjami swoich wyborów. Wychodząc naprzeciw potrzebom szkół i rodziców, zespół polskiej fundacji edukacyjnej Leader100 opracował e-booki do rozwoju osobistego poświęcone kompetencji „Odpowiedzialność”. Są one polecane przez Ośrodek Rozwoju Edukacji (ORE) działający przy Ministerstwie Edukacji i Nauki, a dzięki wsparciu takich sponsorów jak m.in. Grupa KGHM są dostępne bezpłatnie i można je pobrać ze strony: https://leader100.pl/e-booki-do-pobrania/ lub bezpośrednio klikając na link w tabeli.
Poniższa tabela przedstawia nawyki dla kompetencji odpowiedzialność:
Materiały pomagają w utrwaleniu konkretnego nawyku: | Wiek: | LINK |
Uważam na to, co robię | Od 6 lat | POBIERZ |
Liczę się z konsekwencjami tego, co robię | Od 8 lat | POBIERZ |
Znam i wypełniam moje obowiązki | Od 10 lat | POBIERZ |
Wykonuję powierzone mi zadania i zawiadamiam o ich wypełnieniu | Od 12 lat | POBIERZ |
Odpowiedzialnie zajmuję się powierzoną mi grupą osób | Od 14 lat | POBIERZ |
Jeśli jest taka potrzeba, przejmuję odpowiedzialność za rozdzielenie i koordynację zadań, aby osiągnąć zamierzony cel | Od 16 lat | POBIERZ |
Pielęgnując polskie tradycje 10 listopada klasa 1b obchodziła rocznicę odzyskania przez Polskę Niepodległości. Dzieci obejrzały film edukacyjny, wykonały pracę plastyczną i odśpiewały hymn.
Dostepność