Zabawy w świetlicy
#laboratoriaprzyszłości
W naszej świetlicy dzieci wykorzystując swoją kreatywność oraz materiały #laboratoriaprzyszłości, świetnie się bawią 🤩
#laboratoriaprzyszłości
W naszej świetlicy dzieci wykorzystując swoją kreatywność oraz materiały #laboratoriaprzyszłości, świetnie się bawią 🤩
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kisiel, orzechy makadamia.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), chrupki owsiane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, pasta jajeczna, sałata, pomidor, ogórek zielony, sok owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, koktajl owocowy (wyrób własny), orzechy ziemne.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny) z masłem, serek śmietankowy w plasterkach**, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w listopadzie wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 października 2024r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 listopada 2024r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w październiku były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
Szanowni Państwo,
przypominamy o możliwości uiszczania dobrowolnych wpłat na konto Rady Rodziców:
10 zł/miesiąc (100 zł/rok).
Wpłat można dokonywać u skarbników klasowych lub na konto:
Rada rodziców przy Szkole Podstawowej nr 2
Bank Spółdzielczy w Górze Kalwarii
88 8003 0003 2001 0002 5696 0001
W tytule wpłaty należy wpisać: IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA/ODDZIAŁ, OKRES, którego dotyczy wpłacona kwota.
14 października obchodzony jest Dzień Edukacji Narodowej. To dzień szczególny – święto nauczycieli, uczniów oraz pracowników administracji i obsługi.
Z tej okazji 15 października w naszej szkole odbył się uroczysty apel przygotowany przez uczniów klasy 6d, pod okiem pań: Renaty Biernackiej, Moniki Kurant, Wiolety Winiarek oraz Marleny Żochowskiej.
Uczniowie swoimi występami wyrazili wdzięczność nauczycielom za ich pracę, zaangażowanie i wyrozumiałość, a my serdecznie dziękujemy im, za przygotowanie apelu.
Dziękujemy również rodzicom uczniów klasy 6d za przygotowanie upominków dla nauczycieli, które zostały wręczone po akademii.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rukola, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kasza kuskus**, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Andruty**, jogurt pitny, mandarynka.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, sałata, rzodkiewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, orzechy nerkowca, melisa.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szpinak, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami(wyrób własny), banan, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo**, masło , szynka sołtysówka**, ogórek zielony, papryka żółta, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami**, sałata, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, mięta z jabłkiem.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, pomidor malinowy, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, soczek owocowy, jabłko.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Światowy Dzień Zdrowia Psychicznego
Każdemu jest czasem smutno, każdy jest także czasem zły, zawstydzony, zestresowany, peten lęku … to jest okej! Tak samo, jak ksżdy z nas innym razem odczuwa radość, spokój, wdzięczność, szczęście, podekscytowanie.
Jeżeli jednak masz wrażenie, że te trudne emocje są od Ciebie silniejsze, zabierają energię i przeszkadzają doświadczać tych przyjemnych emocji- nie bój się szukać i prosić o pomoc.
KTO MOŻE CI POMÓC? W SZKOLE:
• WYCHOWAWCA
• PEDAGOG SZKOLNY
• PEDAGOG SPECJALNY
* PSYCHOLOG SZKOLNY
• NAUCZYCIEL, KTÓREMU UFASZ
POZA SZKOŁĄ:
*RODZICE
*PSYCHOLOG
*PSYCHOTERAPEUTA
*LEKARZ PSYCHIATRA
800 100 100 Telefon Zaufania dla Rodziców i Nouczycieli
116 111 Telefon Zaufania dia dziecli mlodzieży
Panie Psycholożki oraz Pedagożki zapraszają do swoich gabinetów w Szkole.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata owocowa.*(1,2)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, pomarańcza, mięta z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata owocowa.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra (wyrób własny), mus owocowy, melisa z gruszką.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, koktajl owocowy (wyrób własny).*(5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka żółta, roszponka, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, ser żółty, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
W ubiegłym tygodniu odbyły się wybory do samorządu szkolnego. Oto nowy skład:
Przewodniczący: Dawid Frączek 8a
Zastępca przewodniczącego: Natalia Gwardys 7a
Zastępca przewodniczącego: Wojciech Wiśniewski 8b
Dostepność