Bezpieczeństwo podczas ferii zimowych




ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, ryż**, kompot.*(5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, mango suszone, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, papryka kolorowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, kasza kuskus**, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, jabłko, mięta z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), orzechy makadamia.*(1,4,5)
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, szynka ze spiżarni**, szpinak, , papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, mango suszone, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, pieczywo, masło, szynka farmerska, ogórek zielony, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, kiełki słonecznika, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,2,5).
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Zarządzenie Burmistrza:
Zarządzenie Burmistrza o terminach rekrutacji do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2025-26
Dzieci mieszkające w obwodzie naszej szkoły
Wszystkie dzieci, które mieszkają w obwodzie naszej szkoły i będą uczęszczać do klasy pierwszej w roku szkolnym 2025/26, muszą zostać zgłoszone do szkoły.
Prosimy, by zgłoszenia wpłynęły do 28 lutego 2025 r.
Wypełnione zgłoszenia należy złożyć w sekretariacie szkoły (czynny w godz. 7:30 – 15:30).
Można też skan lub zdjęcie zgłoszenia wysłać drogą elektroniczną na adres wicedyrektor@sp2.mgk.pl
Druki można pobrać w sekretariacie szkoły lub skorzystać z poniższych linków.
Dzieci spoza obwodu szkoły
Jeżeli chcecie Państwo zapisać dziecko do naszej szkoły, a mieszkacie poza obwodem naszej szkoły, to obowiązują Państwa terminy rekrutacji zawarte w Zarządzeniu Burmistrza Miasta i Gminy Góra Kalwaria. Dzieci będą przyjmowane, jeśli będziemy posiadać wolne miejsca.
ZARZĄDZENIE BURMISTRZA MIASTA I GMINY GÓRA KALWARIA z dnia 21 stycznia 2025 r.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w lutym wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 stycznia 2025r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 lutego 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w styczniu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6).
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, pomidor malinowy, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, kisiel, orzechy nerkowca.*(4)
ŚNIADANIE: Bułka sznytka**, masło, parówki gotowane**, papryka kolorowa, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki owsiane**, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, pasztet**, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, sok owocowy.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6).
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mleko z miodem.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), mandarynka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Patroni roku 2025
Sejm oraz Senat Rzeczypospolitej Polskiej wybrał patronów roku 2025. Uhonorowani zostali między innymi Stefan Żeromski, Antoni Słonimski, Władysław Stanisław Reymont, Maria Pawlikowska-Jasnorzewska.
W uchwale przypomniano, że w 2025 roku przypada 100. rocznica śmierci tego wybitnego twórcy, laureata Nagrody Nobla z 1924 roku Popularność przyniosły mu powieści „Ziemia obiecana”, „Komediantka”, „Fermenty” oraz zbiory nowel. W 1902 roku „Tygodnik Ilustrowany” rozpoczął drukowanie powieści „Chłopi”, a 2 lata później pojawiło się jej wydanie książkowe. Dodano, że „ta wiejska epopeja stała się najważniejszym wydarzeniem literackim, podziwiano autora za wierne odtworzenie rytmu życia społeczności wiejskiej, za umiejętne łączenie naturalistycznych opisów, a także za niemal impresjonistyczne pokazanie przyrody. Podkreślano dbałość o szczegóły i odrzucenie młodopolskiej egzaltacji”.
9 lipca 2025 roku przypada 80. rocznica śmierci jednej z największych polskich poetek – Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej. W uchwale napisano, że „tomiki z wierszami Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej nadal są wznawiane, czytane i tłumaczone m.in. na języki angielski, niemiecki, francuski, włoski, rosyjski, szwedzki, chiński, japoński i hindi, czyniąc z niej, obok Wisławy Szymborskiej, najchętniej przekładaną polską autorkę w historii […]. Spuścizna „polskiej Safony” to 500 wierszy, 20 sztuk teatralnych i 10 słuchowisk radiowych. To także kilkadziesiąt utworów stricte patriotycznych”.
W 2025 roku przypada rocznica śmierci „jednego z najwybitniejszych polskich pisarzy, duchowego autorytetu polskiej inteligencji, autora opowiadań, powieści, dramatów i reportaży, które ukształtowały narodowe myślenie wielu pokoleń Polaków”. W uzasadnieniu uchwały wskazano, iż „Stefan Żeromski był twórcą przekonanym o doniosłej funkcji literatury, wierzył bowiem w szczególne posłannictwo pisarza i w jego odpowiedzialność za kształtowanie losu narodu i Ojczyzny”.
Z okazji 130. rocznicy urodzin polskiego poety, pisarza, tłumacza, publicysty, rysownika, krytyka literackiego, człowieka wielu talentów, przypadającej w przyszłym roku ogłoszono Rok 2025 Antoniego Słonimskiego. Wyrażając uznanie dla artystycznego dorobku podkreślono w uchwale, że „był jednym ze współtwórców pierwszej w wolnej Polsce kawiarni literackiej Pod Pikadorem, a niedługo później – grupy poetyckiej Skamander. W latach międzywojennych współpracował z Kurierem Polskim i Wiadomościami Literackimi oraz licznymi kabaretami. Był także współzałożycielem pierwszej w Polsce organizacji ochrony praw autorskich, znanej dziś jako Związek Autorów i Kompozytorów Scenicznych”.
ZUPA: Krupnik.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese***, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, mięta z jabłkiem.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z marchwi i jabłka., kompot.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii** bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, soczek owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, ser żółty**, pomidor malinowy, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, mięta z jabłkiem.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, winogrono.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup**, gruszka, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem, kawa inka**.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z marchwi i jabłka., kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, jogurt pitny.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, pierś wędzona z indyka**, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami (wyrób własny), herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
WOLNE
ZUPA: Ogórkowa.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Z czerwonej soczewicy.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- malinowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza gryczana**, herbata owocowa, banan.*(6)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora., herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
WOLNE
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, sałata, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Omlet z dżemem**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, rukola, pomidorki koktajlowe, herbat z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Z czerwonej soczewicy.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- malinowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami rogal**, papryka żółta, roszponka, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza gryczana**, herbata owocowa, banan.*(6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, koktajl owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Makaron alfabet** na mleku, pieczywo**, masło, jajko na twardo, rzodkiewka, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora., herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kakao.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Z uwagi na zamknięcie roku finansowego 2024 prosimy o NIE WPŁACANIE pieniędzy za obiady i wyżywienie za styczeń 2025 r. w grudniu br.
Wpłaty za wyżywienie za styczeń dokonujemy w terminie od 1 do 10 stycznia 2025 r.
Jest to jednorazowa zmiana.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w styczniu wynosi:
dla uczniów klas 1-8: 19 dni x 6,00 zł = 114,00 zł
dla oddziałów przedszkolnych 21 dni x 12,50 zł =262,50 zł
Wpłaty należy dokonać przelewem na konto o numerze:
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne od 1 do 10 stycznia 2025 r.
(prosimy o NIE WPŁACANIE pieniędzy za obiady i wyżywienie za styczeń 2025 r. w grudniu br.)
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Na liście uczniów do obiadów w styczniu będą te dzieci, które mają uregulowane wpłaty, jeżeli ktoś chce zrezygnować z posiłków dla dziecka w styczniu prosimy o informację sms-em, e mailem, lub telefoniczne do 30 grudnia br.
Jeżeli w grudniu były odwoływane obiady, proszę o kontakt pod numerem telefonu 530199379 w celu ustalenia kwoty do wpłaty, dzwonić można po 27 grudnia br, wtedy odliczymy nieobecności z całego grudnia.
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379.
Dostepność