Zebranie Rady Rodziców
❗️Szanowni Państwo!❗️
W najbliższy poniedziałek 27 maja o godz. 18:00 w stołówce szkolnej odbędzie się zebranie przedstawicieli Rady Rodziców.
Prosimy o obecność.


❗️Szanowni Państwo!❗️
W najbliższy poniedziałek 27 maja o godz. 18:00 w stołówce szkolnej odbędzie się zebranie przedstawicieli Rady Rodziców.
Prosimy o obecność.
Lista dzieci zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych do przyjęcia do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2024/25 w rekrutacji dodatkowej.
Zakwalifikowani i niezakwalifikowani – maj 2024
Rodzice muszą do 3 czerwca 2024 r. złożyć w sekretariacie szkoły oświadczenie woli potwierdzające chęć zapisania dziecka do naszych oddziałów przedszkolnych.
Godziny wydawania obiadów obowiązujące uczniów klas 4-8 Pobierz
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w czerwcu wynosi:
dla uczniów klas 1-8: 14 dni x 5,50 zł =77 zł (od 3 do 20 czerwca)
dla oddziałów przedszkolnych 20 dni x 11,50 zł =230,00 zł ( od 3 do 28 czerwca)
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 maja 2024r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 czerwca 2024r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w maju były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379.
🧢 Czapka, 👜 torba już czekają,
z 🗄️szafy okiem 👁️ wyglądają.
🌞 Słońce, szlaki, ciepła 🌊 woda,
to wakacji jest uroda.
⚽ Piłka, ⛱️ relaks, harcowanie
i talentów rozwijanie.
Półkolonie, 🌈 rajskie lato,
🤱 Mamo, 🧔 Tato, co Wy na to?
LINK DO ZAPISÓW: zapisy

Burmistrz Miasta i Gminy Góra Kalwaria zaprasza na rodzinny piknik ekologiczny, organizowany w zawiązku z Kalwaryjskim Dniem Sąsiada.
Wydarzenie będzie odbywało się w sobotę 25 maja 2024 roku od godziny 14:00 w ogrodach miejskich w Górze Kalwarii.
Burmistrz zachęca wszystkie dzieci z klas od I do VIII szkół podstawowych, do udziału w konkursie ekologicznym „ModaEko”, którego kulminacja nastąpi podczas obchodów Dnia Sąsiada.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem.*(2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata.*(1,2)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, młoda kapusta zasmażana, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i truskawkami, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, sałata, pomidor malinowy, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, jabłko, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, ser żółty, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, chrupki owsiane.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem.*(2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata.*(1,2)
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa, herbatniki**.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidorki koktajlowe, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, młoda kapusta zasmażana, kompot.
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, budyń (wyrób własny).*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, szpinak, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i truskawkami, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane**, masło, szynka krucha**, filet z piersi kurczaka**, ogórek kiszony, papryka czerwona, sałata, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kisiel (wyrób własny), orzechy nerkowca.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, filet z piersi kurczaka parzony**, papryka kolorowa, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Bitki wieprzowe, kasza bulgur**, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, mandarynka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, twarożek (wyrób własny), rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Racuchy drożdżowe, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane**, masło, szynka rzeźnika**, schab pieczony**, papryka żółta, pomidor koktajlowy, zielona herbata z marakują.*(1,5)
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka od szwagra**, ogórek zielony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, ziemniaki, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, truskawki.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2 3,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, szynka ze spiżarni**, szynka konserwowa wieprzowa**, sałata, pomidor malinowy, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Zachęcamy wszystkich uczniów do wzięcia udziału w II edycji Ogólnopolskiego Konkursu Programistycznego Gigathon, który objęty został patronatem honorowym Ministra Edukacji. Konkurs jest doskonałą okazją dla młodych pasjonatów technologii, aby sprawdzić swoje umiejętności programistyczne i zawalczyć o wyjątkowe nagrody.
W tej edycji do grona partnerów Gigathonu dołączyła firma Komputronik, która została sponsorem głównym i fundatorem sprzętu elektronicznego dla zwycięzców.
Nagrody:
Kategorie:
Etapy:
Zapisy już wystartowały, dlatego nie czekaj i zapisz swoje dziecko na www.gigathon.pl
Wypełnienie formularza zgłoszeniowego to tylko tylko 3 minuty.
Konkurs to również szansa dla szkoły, aby dołączyć do rywalizacji w ramach Gigathon School Challenge, gdzie każdy uczestnik zdobywa punkty i zwiększa jej szansę na wygraną.
Zachęcamy do zapoznania się ze stroną konkursu, gdzie znajdziecie nie tylko formularze zapisowe, ale również przydatne materiały powtórzeniowe.
Pobierz je, a Twoje dziecko sprawdzi swoją wiedzę i już dziś rozpocznie przygotowania do konkursu.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka wiosenna, herbata owocowa.*(5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, szpinak, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, , herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, szynka z komina**, sałata, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Monte (wyrób własny), biszkopty**, sok owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajko na twardo, wieprzowinka bez wędzenia**, rzodkiewka, papryka kolorowa, rukola, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,3,5)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Hot – dog**, herbata z cytryną.*(1,2)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, wieprzowinka bez wędzenia**, ogórek kiszony, papryka czerwona, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka wiosenna, herbata owocowa.*(5)
PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane**, soczek owocowy.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, syrop malinowy, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami rogal**, roszponka, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.