Facebook Youtube
JADŁOSPIS 17.03.2025R.-21.03.2025R. JADŁOSPIS 17.03.2025R.-21.03.2025R.
  • ul. Kalwaryjska 3
    05-530 Góra Kalwaria
  • 22 727 35 28
    sp2@sp2.mgk.pl
  • Aktualności
  • Szkoła
    • Dyrekcja
    • Patron
    • Hymn szkoły
    • Historia
    • Dokumenty do pobrania
    • Kalendarium
      • Kalendarz roku szkolnego 2024/2025
      • Kalendarz roku szkolnego 2023/2024
      • Kalendarz roku szkolnego 2022/2023
      • Kalendarz roku szkolnego 2021/2022
      • Kalendarz roku szkolnego 2020/2021
      • Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
      • Kalendarz roku szkolnego 2018/2019
      • Kalendarz roku szkolnego 2017/2018
      • Kalendarz roku szkolnego 2016/2017
    • Archiwum
      • Archiwum 2023-2024
      • Archiwum 2022-2023
      • Archiwum 2021-2022
      • Archiwum 2020-2021
      • Archiwum 2019-2020
      • Archiwum 2018-2019
      • Archiwum 2017-2018
      • Archiwum 2016-2017
      • Archiwum 2015-2016
      • Archiwum 2014-2015
      • Archiwum 2013-2014
      • Archiwum 2012-2013
    • RODO
  • Nauczyciele
    • Nauczyciele szkoły
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
      • Dokumenty do pobrania
      • Pedagog
      • Psycholog
      • Logopeda
      • Terapeuta pedagogiczny
      • Artykuły
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w naszej szkole
    • Biblioteka szkolna
      • Biblioteka – aktualności
      • Godziny pracy biblioteki
      • Katalog on-line
    • Świetlica
    • Informacje dla nauczycieli
    • Materiały dla nauczycieli
  • Uczniowie
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Lekcje zdalne
      • Lekcje zdalne 2020/21
        • Informacje
        • Oddziały przedszkolne
      • Lekcje zdalne 2019/20
        • Lekcje dla klas 1-3
        • Lekcje dla klas 4
        • Lekcje dla klas 5
        • Lekcje dla klas 6
        • Oddziały przedszkolne
    • Wydarzenia w klasach
      • Oddziały przedszkolne
      • Klasy 1-3
      • Klasy 4-8
    • Wydarzenia sportowe
      • Sport 2022-2023
      • Sport 2020-2021
      • Sport 2019-2020
      • Sport 2018-2019
      • Sport 2017-2018
      • Sport 2016-2017
      • Sport 2015-2016
      • Sport 2014-2015
      • Sport 2013-2014
      • Sport 2012-2013
      • Sport 2011-2012
    • Samorząd Szkolny
    • Szkolny Klub Wolontariusza
    • Doradztwo zawodowe
    • Plany lekcji
    • Zajęcia dodatkowe
    • Konkursy
    • Podręczniki
    • Ciekawostki
      • Cudze chwalicie …
  • Rodzice
    • Zapisy do szkoły i przedszkola
    • Rada rodziców
      • Aktualności Rady Rodziców
      • Skład Rady Rodziców
      • Dokumenty Rady Rodziców
    • Grupa zadań OPP
    • Informacje dla rodziców
    • Materiały dla rodziców
    • Obiady
    • Gdzie szukać pomocy?
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
  • Kontakt
  • Office 365
  • E-dziennik
  • eduVULCAN
  • Aktualności
  • Szkoła
    • Dyrekcja
    • Patron
    • Hymn szkoły
    • Historia
    • Dokumenty do pobrania
    • Kalendarium
      • Kalendarz roku szkolnego 2024/2025
      • Kalendarz roku szkolnego 2023/2024
      • Kalendarz roku szkolnego 2022/2023
      • Kalendarz roku szkolnego 2021/2022
      • Kalendarz roku szkolnego 2020/2021
      • Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
      • Kalendarz roku szkolnego 2018/2019
      • Kalendarz roku szkolnego 2017/2018
      • Kalendarz roku szkolnego 2016/2017
    • Archiwum
      • Archiwum 2023-2024
      • Archiwum 2022-2023
      • Archiwum 2021-2022
      • Archiwum 2020-2021
      • Archiwum 2019-2020
      • Archiwum 2018-2019
      • Archiwum 2017-2018
      • Archiwum 2016-2017
      • Archiwum 2015-2016
      • Archiwum 2014-2015
      • Archiwum 2013-2014
      • Archiwum 2012-2013
    • RODO
  • Nauczyciele
    • Nauczyciele szkoły
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
      • Dokumenty do pobrania
      • Pedagog
      • Psycholog
      • Logopeda
      • Terapeuta pedagogiczny
      • Artykuły
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w naszej szkole
    • Biblioteka szkolna
      • Biblioteka – aktualności
      • Godziny pracy biblioteki
      • Katalog on-line
    • Świetlica
    • Informacje dla nauczycieli
    • Materiały dla nauczycieli
  • Uczniowie
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Lekcje zdalne
      • Lekcje zdalne 2020/21
        • Informacje
        • Oddziały przedszkolne
      • Lekcje zdalne 2019/20
        • Lekcje dla klas 1-3
        • Lekcje dla klas 4
        • Lekcje dla klas 5
        • Lekcje dla klas 6
        • Oddziały przedszkolne
    • Wydarzenia w klasach
      • Oddziały przedszkolne
      • Klasy 1-3
      • Klasy 4-8
    • Wydarzenia sportowe
      • Sport 2022-2023
      • Sport 2020-2021
      • Sport 2019-2020
      • Sport 2018-2019
      • Sport 2017-2018
      • Sport 2016-2017
      • Sport 2015-2016
      • Sport 2014-2015
      • Sport 2013-2014
      • Sport 2012-2013
      • Sport 2011-2012
    • Samorząd Szkolny
    • Szkolny Klub Wolontariusza
    • Doradztwo zawodowe
    • Plany lekcji
    • Zajęcia dodatkowe
    • Konkursy
    • Podręczniki
    • Ciekawostki
      • Cudze chwalicie …
  • Rodzice
    • Zapisy do szkoły i przedszkola
    • Rada rodziców
      • Aktualności Rady Rodziców
      • Skład Rady Rodziców
      • Dokumenty Rady Rodziców
    • Grupa zadań OPP
    • Informacje dla rodziców
    • Materiały dla rodziców
    • Obiady
    • Gdzie szukać pomocy?
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
  • Kontakt
  • Office 365
  • E-dziennik
  • eduVULCAN
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 14 marca, 2025

JADŁOSPIS 17.03.2025R.-21.03.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 17.03.2024r.

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Kurczak słodko- kwaśny z ryżem**, kompot.

WTOREK 18.03.2024r.

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.*(5,6)

ŚRODA 19.03.2024r.

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą**, gruszka,  herbata owocowa.*(1,2)

CZWARTEK 20.03.2024r.

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, banan, sok tłoczony.*(1,2)

         PIĄTEK 21.03.2024r.

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

PONIEDZIAŁEK 17.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Kurczak słodko- kwaśny z ryżem**, kompot.

PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, koktajl owocowy, orzechy nerkowca.*(1,2,4,5)

WTOREK 18.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, ser żółty**, polędwica sopocka**, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.*(5,6)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, herbatniki**, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 19.03.2024r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą**, gruszka,  herbata owocowa.*(1,2)

PODWIECZOREK: Ciasto salceson (wyrób własny), gruszka, sok owocowy.*(1,2,5)

CZWARTEK 20.03.2024r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, pasta rybna, rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem, kawa inka**.*(1,2,3,5)

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, banan, sok tłoczony.*(1,2)

PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, koktajl shreka.*(1,2)

            PIĄTEK 21.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kluski lane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, schab pieczony**, rukola, ogórek kiszony, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,2)

  

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 7 marca, 2025

JADŁOSPIS 10.03.2025R. – 14.03.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 10.03.2024r.

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)

WTOREK 11.03.2024r.

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, fasolka szparagowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

ŚRODA 12.03.2024r.

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)

CZWARTEK 13.03.2024r.

ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza kuskus**, surówka wiosenna, kompot.*(1,5,6)

         PIĄTEK 14.03.2024r.

ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 10.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, rzodkiewka, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)

PODWIECZOREK: Omlet z dżemem (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)

WTOREK 11.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, fasolka szparagowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pudding czekoladowy (wyrób własny), orzechy makadamia.(4,5)

ŚRODA 12.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, twarożek**, sałata, ogórek kiszony, pomidor, herbata owocowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 13.03.2024r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, filet z piersi indyka**, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza kuskus**, surówka wiosenna, kompot.*(1,5,6)

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, budyń (wyrób własny), winogrono.*(1,2,5)

            PIĄTEK 14.03.2024r.

ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka dębowa**, roszponka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(3)

PODWIECZOREK: Ciasto salceson (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 2 marca, 2025

JADŁOSPIS 03.03.2025R. – 07.03.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)

WTOREK 04.03.2025r.

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie, surówka colesław, kompot.*(1,2,6)

ŚRODA 05.03.2025r.

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)

CZWARTEK 06.03.2025r.

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)

         PIĄTEK 07.03.2024r.

ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.

ŚNIADANIE: Kółeczka czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)

PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mus owocowy**, kakao.*(1,2,5)

WTOREK 04.03.2025r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, polędwica sopocka**, szpinak, pomidor malinowy, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie, surówka colesław, kompot.*(1,2,6)

PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel, orzechy nerkowca.*(1,2,4)

ŚRODA 05.03.2025r.

ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, roszponka, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, ser żółty**, szynka z komina**, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata miętowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 06.03.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło,  kiełbasa krakowska parzona**, ogórek zielony, papryka czerwona, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Placuszki serowe (wyrób własny), kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)

            PIĄTEK 07.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)

  

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 21 lutego, 2025

JADŁOSPIS 24.02.2025R. – 28.02.2025R.

 JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 25.02.2025r.

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)

ŚRODA 26.02.2025r.

ZUPA: Fasolowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)

CZWARTEK 27.02.2025r.

ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, mizeria, kompot.*(5)

         PIĄTEK 28.02.2025r.

ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY  

PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, melisa z pomarańczą.*(1,5)

WTOREK 25.02.2025r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, krakersy**, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 26.02.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Fasolowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło,  pasztet**, szynka z komina**, papryka kolorowa, ogórek, herbata owocowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 27.02.2025r.

ŚNIADANIE: Kółeczka czekoladowe** na mleku, pieczywo**,  masło, schab pieczony**, szpinak, rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, mizeria, kompot.*(5)

PODWIECZOREK: Pączek z marmoladą**, herbata z cytryną.*(1,2,5)

            PIĄTEK 28.02.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Serniczek na zimno (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności, Obiady, Rodzice
  • 20 lutego, 2025

Opłata za posiłki w marcu 2025

Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.

Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.

Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.

Opłata za posiłki w marcu wynosi:

  • dla uczniów klas 1-8, 21 dni x 6,00 zł = 126,00 zł (3-31 marca )
  • dla oddziałów przedszkolnych, 21 dni x 12,50 zł = 262,50 zł (3-31 marca)

Wpłaty należy dokonać przelewem.

Dane do przelewu:

Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria

Nr rachunku bankowego

26 8003 0003 2001 0003 3008 0008

płatne do 27 lutego 2025r. – dla uczniów klas 1- 8

płatne do 10 marca 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych

WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.

PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!

Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.

W przypadku  braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).

Jeżeli w lutym były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu   530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a  na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).

Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 14 lutego, 2025

JADŁOSPIS 17.02.2025R. – 21.02.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 18.02.2025r.

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, herbata owocowa.*(1,2,5)

ŚRODA 19.02.2025r.

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem z okrasą, banan, kompot.*(1,2)

CZWARTEK 20.02.2025r.

ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza bulgur**, surówka z czerwonej kapusty, kompot.*(1,5,6)

         PIĄTEK 21.02.2025r.

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.

ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, filet parzony z indyka**, pomidor malinowy, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, soczek owocowy.*(1,2,5)

WTOREK 18.02.2025r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, schab ze wsi**, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)

 DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, herbata owocowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny), ser biały kanapkowy**, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 19.02.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, kiełki słonecznika, szpinak, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem z okrasą, banan, kompot.*(1,2)

PODWIECZOREK: Biszkopty**, banan, orzechy nerkowca.*(1,2,4)

CZWARTEK 20.02.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)

ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza bulgur**, surówka z czerwonej kapusty, kompot.*(1,5,6)

PODWIECZOREK:  Ciasto zebra (wyrób własny), herbata owocowa. *(1,2,5)

            PIĄTEK 21.02.2025r.

ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, szpinak, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka gotowana**, twarożek, seler naciowy, papryka kolorowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 24 stycznia, 2025

JADŁOSPIS 27.01.2025R. – 31.01.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 27.01.2025r.

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, ryż**, kompot.*(5)

 

WTOREK 28.01.2025r

ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)

ŚRODA 29.01.2025r.

ZUPA: Żurek.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem,  mango suszone,  herbata z cytryną.*(1,2,5,6)

 

CZWARTEK 30.01.2025r.

ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)

 

         PIĄTEK 31.01.2025r.

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 27.01.2025r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, papryka kolorowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, kasza kuskus**, kompot.*(5)

PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, jabłko, mięta z cytryną.*(1,5)

WTOREK 28.01.2025r

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), orzechy makadamia.*(1,4,5)

ŚRODA 29.01.2025r.

ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, szynka ze spiżarni**, szpinak, , papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Żurek.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem,  mango suszone,  herbata z cytryną.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)

CZWARTEK 30.01.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, pieczywo, masło, szynka farmerska, ogórek zielony, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)

PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)

            PIĄTEK 31.01.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, kiełki słonecznika, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,2,5).

PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności, Obiady, Rodzice
  • 20 stycznia, 2025

Opłata za posiłki w lutym 2025

Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.

Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.

Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.

Opłata za posiłki w lutym wynosi:

  • dla uczniów klas 1-8, 10 dni x 6,00 zł = 60,00 zł (17-28 lutego)
  • dla oddziałów przedszkolnych, 20 dni x 12,50 zł = 250,00 zł (3-28 lutego)

Wpłaty należy dokonać przelewem.

Dane do przelewu:

Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria

Nr rachunku bankowego

26 8003 0003 2001 0003 3008 0008

płatne do 27 stycznia 2025r. – dla uczniów klas 1- 8

płatne do 10 lutego 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych

WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.

PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!

Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.

W przypadku  braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).

Jeżeli w styczniu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu   530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a  na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).

Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 17 stycznia, 2025

JADŁOSPIS 20.01.2025R. – 24.01.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r.

ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 21.01.2025r.

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)

ŚRODA 22.01.2025r.

ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 23.01.2025r.

ZUPA: Brokułowa.*(5,6).

DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)

         PIĄTEK 24.01.2025r.

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, pomidor malinowy, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, kisiel, orzechy nerkowca.*(4)

WTOREK 21.01.2025r.

ŚNIADANIE: Bułka sznytka**, masło, parówki gotowane**, papryka kolorowa, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki owsiane**, herbata owocowa.*(1,2,5)

ŚRODA 22.01.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK:  Bułka wiejska ciemna**, masło, pasztet**, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, sok owocowy.*(1,2)

CZWARTEK 23.01.2025r.

ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Brokułowa.*(5,6).

DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)

PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mleko z miodem.*(1,2,5)

            PIĄTEK 24.01.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)

PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), mandarynka, herbata z cytryną.*(1,2,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 10 stycznia, 2025

JADŁOSPIS 13.01.2025R. – 17.01.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 13.01.2024r.

ZUPA: Krupnik.*(6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese***, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 14.01.2024r.

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, mięta z jabłkiem.*(1,2,5)

ŚRODA 15.01.2024r.

ZUPA: Fasolowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)

CZWARTEK 16.01.2024r.

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z marchwi i jabłka., kompot.*(1,5)

         PIĄTEK 17.01.2024r.

ZUPA: Ryżanka.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 13.01.2024r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Krupnik.*(6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii** bolognese, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, soczek owocowy.*(1,2,5)

WTOREK 14.01.2024r.

ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, ser żółty**, pomidor malinowy, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, mięta z jabłkiem.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, winogrono.*(1,2,5)

ŚRODA 15.01.2024r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina,  pieczywo**, masło, szynka gotowana**, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Fasolowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup**, gruszka,  herbata owocowa.*(1,2)

CZWARTEK 16.01.2024r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem, kawa inka**.*(1,2,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z marchwi i jabłka., kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, jogurt pitny.*(1,2,5)

            PIĄTEK 17.01.2024r.

ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, pierś wędzona z indyka**, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Ryżanka.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)

PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami (wyrób własny), herbata owocowa.*(1,2,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

Czytaj więcej

Ostatnie wpisy

  • JADŁOSPIS 12.05.2025R. – 16.05.2025R. 9 maja 2025
  • Półkolonie 2025 6 maja 2025
  • JADŁOSPIS 28.04.2025R. – 30.04.2025R. 25 kwietnia 2025
  • Lista kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2025/26 23 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 22.04.2025R. – 25.04.2025R. 18 kwietnia 2025
  • OPŁATA ZA POSIŁKI W MAJU 2025 18 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 14.04.25R. – 18.04.25R. 11 kwietnia 2025
  • Sukces na arenie międzynarodowej 7 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 07.04.2025R. – 11.04.2025R. 4 kwietnia 2025
  • Udział w Dniu Kariery Zawodowej 3 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 31.03.2025R. – 04.04.2025R. 28 marca 2025
  • Szkolenie dla rodziców 24 marca 2025
  • JADŁOSPIS 24.03.2025R. – 28.03.2025R. 21 marca 2025
  • Szkoła Pełna Talentów 3 21 marca 2025
  • Opłata za posiłki w kwietniu 2025 20 marca 2025

Nawigacja po wpisach

« 1 2 3 … 24 »

© 2019 Szkoła Podstawowa nr 2 im. Księcia Janusza

Unia Europejska BIP
Przejdź do treści
Otwórz pasek narzędzi Dostepność

Dostepność

  • Powiększ tekstPowiększ tekst
  • Zmniejsz tekstZmniejsz tekst
  • SzarośćSzarość
  • Podkreślenie linkówPodkreślenie linków
  • Resetuj Resetuj