JADŁOSPIS 12.05.2025R. – 16.05.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 12.05.2025r.
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z ryżem, kompot.*(5)
PIĄTEK 16.05.2025r.
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 12.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, rzodkiewka, szpinak, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, orzechy makadamia, melisa z pomarańczą.*(1,5)
WTOREK 13.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, papryka kolorowa, sałata, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Nuggetsy z kurczaka**, frytki**, surówka z pora, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Talarki owsiane**, jogurt owocowy**, jabłko suszone**.*(1,2,5)
ŚRODA 14.05.2025r.
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, sałata, rzodkiewka, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Placuszki serowe, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasztet**, szynka konserwowa drobiowa**, sałata, pomidor, papryka żółta, herbata owocowa.*(1,2,6)
CZWARTEK 15.05.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, pomidorki koktajlowe, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Bitki wieprzowe, kasza bulgur, surówka wiosenna, herbata owocowa.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), sok owocowy.*(1,2,5)
PIĄTEK 16.05.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka , pomidorki koktajlowe, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, lemoniada.*(1,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, jajko na twardo, salami rogal**, szpinak, ogórek, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.