Wizyta Mikołaja
Tradycyjnie, jak co roku 6 grudnia odwiedził nas Mikołaj, który wręczył dzieciom prezenty, a nastepnie wysłuchał piosenek śpiewanych przez przedszkolaki. To był dzień pełen wrażeń 😊
Dziękujemy Mikołaju! 🎅
Grupa 0A
Grupa 0B
Grupa 0C
Grupa 0D
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot, mus owocowy.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i jagodami, polewa jogurtowo – śmietanowa, mięta z cytryną, jabłko.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur**, pomidor z cebulką , kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata z cytryną. *(1,2,3,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, rukola, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot, mus owocowy.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, kakao.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka z komina**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, biszkopty**, mięta z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, papryka czerwona, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i jagodami, polewa jogurtowo – śmietanowa, mięta z cytryną, jabłko.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pierś z indyka gotowana**, pasztet**, roszponka, ogórek zielony, rzodkiewka, mięta z jabłkiem.*(1,2,)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, pieczeń rzymska (wyrób własny), rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*( 1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur**, pomidor z cebulką , kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), herbata z cytryną, kaki.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku z sokiem malinowym, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata z cytryną. *(1,2,3,5)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, orzechy nerkowca.*(4)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z makaronem**, kompot, mandarynka.*(1,2)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, sok tłoczony.*(2,6)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z cebulką, kompot, brzoskwinia.*(1,2)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza kuskus**, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z makaronem**, kompot, mandarynka.*(1,2)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, melisa z gruszką.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, sok tłoczony.*(2,6)
PODWIECZOREK: Straciatella (wyrób własny), krakersy solone**, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka pieczona (wyrób własny), pomidor, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z cebulką, kompot, brzoskwinia.*(1,2)
PODWIECZOREK: Zapiekanka z serem i wędliną, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, parówki gotowane**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza kuskus**, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń, winogrono.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kisiel, orzechy makadamia.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), chrupki owsiane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, pasta jajeczna, sałata, pomidor, ogórek zielony, sok owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, koktajl owocowy (wyrób własny), orzechy ziemne.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny) z masłem, serek śmietankowy w plasterkach**, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rukola, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kasza kuskus**, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Andruty**, jogurt pitny, mandarynka.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, sałata, rzodkiewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, orzechy nerkowca, melisa.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szpinak, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami(wyrób własny), banan, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo**, masło , szynka sołtysówka**, ogórek zielony, papryka żółta, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami**, sałata, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, mięta z jabłkiem.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, pomidor malinowy, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, soczek owocowy, jabłko.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata owocowa.*(1,2)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, pomarańcza, mięta z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata owocowa.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra (wyrób własny), mus owocowy, melisa z gruszką.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, koktajl owocowy (wyrób własny).*(5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka żółta, roszponka, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, ser żółty, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie**, pomidor z cebulką, kompot.*(1,2)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka szwedzka, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, budyń, winogrono.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie**, pomidor z cebulką, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, chrupki owsiane**, melisa z pomarańczą.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś z indyka parzona**, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, napój czekoladowy, mandarynka.*(1,2)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka szwedzka, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Omlet (wyrób własny) z dżemem**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, gruszka, herbata z cytryną.*(2,6)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, brzoskwinia ufo.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki**, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata z cytryną.*(2,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, gruszka, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, kiełki brokuła, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Straciatella (wyrób własny), krakersy solone**, melisa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, ogórek kiszony, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, twarożek, kiełbasa drobiowa**, papryka kolorowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
W minionym tygodniu zerówkowicze z grupy 0A poznały zasady bezpiecznego poruszania się po drodze. Ćwiczyliśmy przechodzenie przez jezdnie, poznaliśmy znaki drogowe, jak również wykonaliśmy tematyczną prace plastyczną.
Te wszystkie działania miały na celu wyrobienie wśród dzieci właściwych nawyków zachowania oraz uświadomienie z jakimi zagrożeniami mogą się spotkać w drodze do przedszkola.
Dostepność