Wizyta Mikołaja
Tradycyjnie, jak co roku 6 grudnia odwiedził nas Mikołaj, który wręczył dzieciom prezenty, a nastepnie wysłuchał piosenek śpiewanych przez przedszkolaki. To był dzień pełen wrażeń 😊
Dziękujemy Mikołaju! 🎅
Grupa 0A
Grupa 0B
Grupa 0C
Grupa 0D
W dniu 15 listopada klasa 3b i 3d udały się na wycieczkę do Warszawy. Obejrzeliśmy film „List do Świętego Mikołaja”, później spacerowaliśmy w Łazienkach Królewskich.
Z wielką radością karmiliśmy wiewiórki i pawie.
Nasza wycieczka była bardzo udana.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot, mus owocowy.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i jagodami, polewa jogurtowo – śmietanowa, mięta z cytryną, jabłko.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur**, pomidor z cebulką , kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata z cytryną. *(1,2,3,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, rukola, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot, mus owocowy.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, kakao.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka z komina**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, biszkopty**, mięta z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, papryka czerwona, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i jagodami, polewa jogurtowo – śmietanowa, mięta z cytryną, jabłko.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pierś z indyka gotowana**, pasztet**, roszponka, ogórek zielony, rzodkiewka, mięta z jabłkiem.*(1,2,)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, pieczeń rzymska (wyrób własny), rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*( 1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur**, pomidor z cebulką , kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), herbata z cytryną, kaki.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku z sokiem malinowym, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata z cytryną. *(1,2,3,5)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, orzechy nerkowca.*(4)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z makaronem**, kompot, mandarynka.*(1,2)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, sok tłoczony.*(2,6)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z cebulką, kompot, brzoskwinia.*(1,2)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza kuskus**, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z makaronem**, kompot, mandarynka.*(1,2)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, melisa z gruszką.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, sok tłoczony.*(2,6)
PODWIECZOREK: Straciatella (wyrób własny), krakersy solone**, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka pieczona (wyrób własny), pomidor, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z cebulką, kompot, brzoskwinia.*(1,2)
PODWIECZOREK: Zapiekanka z serem i wędliną, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, parówki gotowane**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza kuskus**, surówka colesław, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń, winogrono.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kisiel, orzechy makadamia.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), chrupki owsiane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, pasta jajeczna, sałata, pomidor, ogórek zielony, sok owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, koktajl owocowy (wyrób własny), orzechy ziemne.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny) z masłem, serek śmietankowy w plasterkach**, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rukola, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kasza kuskus**, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Andruty**, jogurt pitny, mandarynka.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, sałata, rzodkiewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, orzechy nerkowca, melisa.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szpinak, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami(wyrób własny), banan, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo**, masło , szynka sołtysówka**, ogórek zielony, papryka żółta, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami**, sałata, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, mięta z jabłkiem.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, pomidor malinowy, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, soczek owocowy, jabłko.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata owocowa.*(1,2)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, pomarańcza, mięta z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, herbata owocowa.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra (wyrób własny), mus owocowy, melisa z gruszką.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, koktajl owocowy (wyrób własny).*(5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka żółta, roszponka, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, ser żółty, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie**, pomidor z cebulką, kompot.*(1,2)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka szwedzka, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, budyń, winogrono.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie**, pomidor z cebulką, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, chrupki owsiane**, melisa z pomarańczą.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś z indyka parzona**, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, napój czekoladowy, mandarynka.*(1,2)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka szwedzka, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Omlet (wyrób własny) z dżemem**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, gruszka, herbata z cytryną.*(2,6)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, brzoskwinia ufo.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki**, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata z cytryną.*(2,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, gruszka, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, kiełki brokuła, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Straciatella (wyrób własny), krakersy solone**, melisa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, ogórek kiszony, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, twarożek, kiełbasa drobiowa**, papryka kolorowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Dostepność