Zebranie Rady Rodziców
Serdecznie zapraszamy wszystkich przedstawicieli klas do Rady Rodziców na zebranie,
które odbędzie się we wtorek, 24 września, o godz. 18:00 w stołówce szkolnej.
Przewodnicząca Rady Rodziców
Serdecznie zapraszamy wszystkich przedstawicieli klas do Rady Rodziców na zebranie,
które odbędzie się we wtorek, 24 września, o godz. 18:00 w stołówce szkolnej.
Przewodnicząca Rady Rodziców
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, gruszka, herbata z cytryną.*(2,6)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, brzoskwinia ufo.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki**, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata z cytryną.*(2,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, gruszka, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, kiełki brokuła, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Straciatella (wyrób własny), krakersy solone**, melisa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, ogórek kiszony, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, twarożek, kiełbasa drobiowa**, papryka kolorowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w październiku wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 września 2024r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 października 2024r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w wrześniu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka mini, mięta z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, herbata z cytryną.*(1,2,3)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna**, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, malina, melisa.*(1,5)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, twarożek, schab pieczony**, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor koktajlowy, mleko z miodem, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka mini, mięta z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), banan, herbata z cytryną.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, koktajl owocowy, brzoskwinia.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, rzodkiewka, kakao, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna**, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup, soczek owocowy.*(1,2)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, twarożek, polędwica sopocka, pomidor koktajlowy, sałata, papryka czerwona, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot, jabłko.*(1,5,6)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, mizeria, kompot.*(5,6)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, szpinak, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, ryż**, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, mus owocowy**.*(1,2)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy**, szynka rzeźnika**, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka żółta, kakao, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem naturalnym, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, antrudy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot, jabłko.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe (wyrób własny), herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, schab pieczony**, pomidor malinowy, rzodkiewka, kawa inka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, mizeria, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń, gruszka.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka kolorowa, roszponka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka rzeźnika**, pierś z indyka wędzona**, sałata, ogórek kiszony, biała rzepa, mięta z cytryną.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Szanowni Państwo, od 1 września nastąpi zmiana w sposobie logowania do dziennika.
Zachęcamy do zapoznania się z filmami instruktażowymi:
Jeżeli ktoś z Państwa wybrał nowe konto eduVULCAN, ale będzie jednak chciał zmienić je na zwykłe konto, to jest to możliwe.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki we wrześniu wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 2 września 2024r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 września 2024r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w czerwcu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
Zapraszamy rodziców dzieci, które rozpoczynają od 1 września 2024 r. naukę w klasie pierwszej, na spotkanie z dyrekcją szkoły.
Spotkanie odbędzie się 22 sierpnia o godz. 18.00 na parterze w głównym budynku szkoły.