Półkolonie 2025













ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, pomidor z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, śliwka, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka drobiowa konserwowa**, sałata, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Krakersy**, jogurt pitny**, orzechy nerkowca.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, pomidor z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z jabłkiem (wyrób własny), napój owsiany czekoladowy**.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, rukola, pomidor, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, ser żółty**, szynka rzeźnika**, papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata owocowa, śliwka.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Lista dzieci:
Zakwalifikowani i niezakwalifikowani – lista
Do 28 kwietnia 2025 r. do godz. 15:00 należy donieść do sekretariatu szkoły potwierdzenie woli:
Potwierdzenie woli
WOLNE
WOLNE
ZUPA: Jarzynowa.
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, ryż, kompot.
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem.
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z warzyw sezonowych z jogurtem, herbata owocowa.
ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
WOLNE
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Racuchy z jabłkiem, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bufet szwedzki*, mango suszone, sok owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze wsi**, szpinak, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym**, ryż**, kompot.
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, mandarynka, kakao.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Bułja wiejska**, masło, ser biały kanapkowy**, polędwica sopocka**, sałata, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z warzyw sezonowych z jogurtem, herbata owocowa.*(5,6)
PODWIECZOREK: Piernik (wyrób własny), jabłko, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem. *(1,5)
ZUPA: z Zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe**, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasztet**, polędwica sopocka**, sałata, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.*(1,2,6)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w maju wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 kwietnia 2025r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 maja 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w kwietniu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
PRZYPOMINAMY iż są do Państwa wysyłane e -mail z kwotą do zapłaty (Prosimy sprawdzać w SPAM). W nim również są już odliczone nieobecności do 20 danego miesiąca lub w przypadku przedszkola do końca miesiąca.
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata zielona.*(1,2,5,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka drobiowa konserwowa**, sałata, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel, orzechy makadamia.*(1,2,4)
ŚNIADANIE: Bułka żytnia**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata zielona.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto piaskowe (wyrób własny), kakao, truskawki.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, rukola, pomidor, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, jajko na twardo, szynka rzeźnika, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,2,3)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, ziemniaki, pomidor z jogurtem, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, soczek owocowy**.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek kiszony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z kolorowych warzyw z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, koktajl owocowy.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Zawodniczka Klubu Karate Kyokushin KIME i uczennica klasy 5a naszej szkoły, Kaja Klepczyńska, została brązową medalistką Mistrzostw Europy! 🏆
5 kwietnia 2025 r. w Ostrowi Mazowieckiej odbyły się MISTRZOSTWA EUROPY Karate Kyokushin IKA.
W zawodach wzięło udział ponad 350 zawodników z 37 klubów Polski, Ukrainy, Czech i Łotwy.
Serdecznie gratulujemy Kai!
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie**, sałatka szwedzka, herbata owocowa.*(1,2,6)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym, mandarynka, lemoniada.*(1,2,5,6)
ZUPA: Krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi**.*(1,5)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mix sałat sosem winegret, kompot.*(1,2)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Omlet z dżemem, jabłko, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z piersi indyka**, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie**, sałatka szwedzka, herbata owocowa.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Galaretka kolorowa**, herbatniki**, gruszka.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, szpinak, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym, mandarynka, lemoniada.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto budyniowe (wyrób własny), kakao.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, pomidor, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi**.*(1,5)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mix sałat sosem winegret, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Antrudy**, budyń (wyrób własny), banan.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, schab ze wsi**, papryka żółta, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(2,3)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, ser żółty**, szynka sołtysówka**, sałata, papryka kolorowa, mięta z jabłkiem.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
W dniu 1 kwietnia 2025 roku jako doradca zawodowy wraz z uczniami klasy ósmej uczestniczyłam w Dniu Kariery Zawodowej, który odbył się w Zespole Szkół nr 1 im. Stanisława Lema w Piasecznie. Była to doskonała okazja do zapoznania się z ofertą edukacyjną szkół ponadpodstawowych prowadzonych przez powiat piaseczyński.
Podczas wydarzenia uczniowie mieli możliwość poznania różnorodnych kierunków kształcenia oraz uczestnictwa w zajęciach praktycznych przygotowanych przez szkoły. Każda placówka starała się jak najlepiej zaprezentować swoje możliwości i zachęcić uczniów do wyboru swojej oferty edukacyjnej. Młodzież mogła porozmawiać z nauczycielami oraz starszymi kolegami, dzięki czemu uzyskali cenne informacje dotyczące dalszej nauki i wyboru zawodu.
Dzień Kariery Zawodowej był inspirującym wydarzeniem, które pomogło uczniom lepiej zrozumieć możliwości, jakie stoją przed nimi po ukończeniu szkoły podstawowej. Mamy nadzieję, że zdobyta wiedza pomoże im w podjęciu świadomej decyzji o swojej przyszłej ścieżce edukacyjnej.
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, zielona herbata.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, roszponka, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, orzechy nerkowca, melisa z pomarańczą.*(1,4,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, mandarynka.*(1.2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, filet z piersi kurczaka**, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, zielona herbata.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, ser biały kanapkowy, schab pieczony, sałata, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, mięta z jabłkiem.*(1,5)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek kiszony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, kakao.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.