Samorząd szkolny 2024/2025
W ubiegłym tygodniu odbyły się wybory do samorządu szkolnego. Oto nowy skład:
Przewodniczący: Dawid Frączek 8a
Zastępca przewodniczącego: Natalia Gwardys 7a
Zastępca przewodniczącego: Wojciech Wiśniewski 8b
W ubiegłym tygodniu odbyły się wybory do samorządu szkolnego. Oto nowy skład:
Przewodniczący: Dawid Frączek 8a
Zastępca przewodniczącego: Natalia Gwardys 7a
Zastępca przewodniczącego: Wojciech Wiśniewski 8b
To święto, którego najważniejszymi beneficjentami są dzieci. Czytanie na głos stymuluje ich rozwój, wzbogaca słownictwo i pobudza wyobraźnię. Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania został ustanowiony z inicjatywy Polskiej Izby Książki w 2001 roku i obchodzony jest 29 września. Data odnosi się do urodzin Janiny Porazińskiej, autorki książek dla dzieci i młodzieży. Z tej okazji biblioteka szkolna zorganizowała akcję czytelniczą. Uczennice klasy ósmej czytały bajki przedszkolakom i pierwszakom.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie**, pomidor z cebulką, kompot.*(1,2)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka szwedzka, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, budyń, winogrono.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kluski śląskie**, pomidor z cebulką, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, chrupki owsiane**, melisa z pomarańczą.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, pierś z indyka parzona**, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa.*(1,2)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, napój czekoladowy, mandarynka.*(1,2)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka szwedzka, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Omlet (wyrób własny) z dżemem**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
23 września obchodziliśmy w naszej szkole Pierwszy Dzień Jesieni. Tego dnia „królowały kolory” : brązowy, czerwony, pomarańczowy, żółty i zielony. Zawitał też do nas Muchomorek, który przekazał uczniom i uczennicom klas młodszych list od Pani Jesieni. Wspólnie rozwiązywaliśmy zagadki i zadania, ubieraliśmy Panią Jesień w suknię z kolorowych liści, a na zakończenie zrobiliśmy zdjęcia w jesiennej foto-ramce.
Serdecznie zapraszamy wszystkich przedstawicieli klas do Rady Rodziców na zebranie,
które odbędzie się we wtorek, 24 września, o godz. 18:00 w stołówce szkolnej.
Przewodnicząca Rady Rodziców
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, gruszka, herbata z cytryną.*(2,6)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, koktajl shreka, brzoskwinia ufo.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki**, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata z cytryną.*(2,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy**, gruszka, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, kiełki brokuła, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem drobiowym, banan, mięta z cytryną.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Straciatella (wyrób własny), krakersy solone**, melisa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, ogórek kiszony, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kluski śląskie, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel.*(1,2)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z białych warzyw z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, twarożek, kiełbasa drobiowa**, papryka kolorowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Biblioteka Publiczna w Piasecznie i Fundacja „ARKA” im. Józefa Wilkonia już dziewiąty raz współorganizują Festiwal Pięknej Książki w Piasecznie. Do udziału w festiwalu zaproszono wyjątkowych wydawców, autorów, ilustratorów i ludzi związanych z książką. Będą warsztaty, wystawy, spotkania z autorami oraz wydawcami, a także koncert i spektakl. Festiwal odbędzie się w Piasecznie już 21 września 2024 roku.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w październiku wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 września 2024r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 października 2024r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w wrześniu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
Dostepność