Facebook Youtube
Sukces na arenie międzynarodowej Sukces na arenie międzynarodowej
  • ul. Kalwaryjska 3
    05-530 Góra Kalwaria
  • 22 727 35 28
    sp2@sp2.mgk.pl
  • Aktualności
  • Szkoła
    • Dyrekcja
    • Patron
    • Hymn szkoły
    • Historia
    • Dokumenty do pobrania
    • Kalendarium
      • Kalendarz roku szkolnego 2024/2025
      • Kalendarz roku szkolnego 2023/2024
      • Kalendarz roku szkolnego 2022/2023
      • Kalendarz roku szkolnego 2021/2022
      • Kalendarz roku szkolnego 2020/2021
      • Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
      • Kalendarz roku szkolnego 2018/2019
      • Kalendarz roku szkolnego 2017/2018
      • Kalendarz roku szkolnego 2016/2017
    • Archiwum
      • Archiwum 2023-2024
      • Archiwum 2022-2023
      • Archiwum 2021-2022
      • Archiwum 2020-2021
      • Archiwum 2019-2020
      • Archiwum 2018-2019
      • Archiwum 2017-2018
      • Archiwum 2016-2017
      • Archiwum 2015-2016
      • Archiwum 2014-2015
      • Archiwum 2013-2014
      • Archiwum 2012-2013
    • RODO
  • Nauczyciele
    • Nauczyciele szkoły
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
      • Dokumenty do pobrania
      • Pedagog
      • Psycholog
      • Logopeda
      • Terapeuta pedagogiczny
      • Artykuły
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w naszej szkole
    • Biblioteka szkolna
      • Biblioteka – aktualności
      • Godziny pracy biblioteki
      • Katalog on-line
    • Świetlica
    • Informacje dla nauczycieli
    • Materiały dla nauczycieli
  • Uczniowie
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Lekcje zdalne
      • Lekcje zdalne 2020/21
        • Informacje
        • Oddziały przedszkolne
      • Lekcje zdalne 2019/20
        • Lekcje dla klas 1-3
        • Lekcje dla klas 4
        • Lekcje dla klas 5
        • Lekcje dla klas 6
        • Oddziały przedszkolne
    • Wydarzenia w klasach
      • Oddziały przedszkolne
      • Klasy 1-3
      • Klasy 4-8
    • Wydarzenia sportowe
      • Sport 2022-2023
      • Sport 2020-2021
      • Sport 2019-2020
      • Sport 2018-2019
      • Sport 2017-2018
      • Sport 2016-2017
      • Sport 2015-2016
      • Sport 2014-2015
      • Sport 2013-2014
      • Sport 2012-2013
      • Sport 2011-2012
    • Samorząd Szkolny
    • Szkolny Klub Wolontariusza
    • Doradztwo zawodowe
    • Plany lekcji
    • Zajęcia dodatkowe
    • Konkursy
    • Podręczniki
    • Ciekawostki
      • Cudze chwalicie …
  • Rodzice
    • Zapisy do szkoły i przedszkola
    • Rada rodziców
      • Aktualności Rady Rodziców
      • Skład Rady Rodziców
      • Dokumenty Rady Rodziców
    • Grupa zadań OPP
    • Informacje dla rodziców
    • Materiały dla rodziców
    • Obiady
    • Gdzie szukać pomocy?
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
  • Kontakt
  • Office 365
  • E-dziennik
  • eduVULCAN
  • Aktualności
  • Szkoła
    • Dyrekcja
    • Patron
    • Hymn szkoły
    • Historia
    • Dokumenty do pobrania
    • Kalendarium
      • Kalendarz roku szkolnego 2024/2025
      • Kalendarz roku szkolnego 2023/2024
      • Kalendarz roku szkolnego 2022/2023
      • Kalendarz roku szkolnego 2021/2022
      • Kalendarz roku szkolnego 2020/2021
      • Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
      • Kalendarz roku szkolnego 2018/2019
      • Kalendarz roku szkolnego 2017/2018
      • Kalendarz roku szkolnego 2016/2017
    • Archiwum
      • Archiwum 2023-2024
      • Archiwum 2022-2023
      • Archiwum 2021-2022
      • Archiwum 2020-2021
      • Archiwum 2019-2020
      • Archiwum 2018-2019
      • Archiwum 2017-2018
      • Archiwum 2016-2017
      • Archiwum 2015-2016
      • Archiwum 2014-2015
      • Archiwum 2013-2014
      • Archiwum 2012-2013
    • RODO
  • Nauczyciele
    • Nauczyciele szkoły
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
      • Dokumenty do pobrania
      • Pedagog
      • Psycholog
      • Logopeda
      • Terapeuta pedagogiczny
      • Artykuły
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w naszej szkole
    • Biblioteka szkolna
      • Biblioteka – aktualności
      • Godziny pracy biblioteki
      • Katalog on-line
    • Świetlica
    • Informacje dla nauczycieli
    • Materiały dla nauczycieli
  • Uczniowie
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Lekcje zdalne
      • Lekcje zdalne 2020/21
        • Informacje
        • Oddziały przedszkolne
      • Lekcje zdalne 2019/20
        • Lekcje dla klas 1-3
        • Lekcje dla klas 4
        • Lekcje dla klas 5
        • Lekcje dla klas 6
        • Oddziały przedszkolne
    • Wydarzenia w klasach
      • Oddziały przedszkolne
      • Klasy 1-3
      • Klasy 4-8
    • Wydarzenia sportowe
      • Sport 2022-2023
      • Sport 2020-2021
      • Sport 2019-2020
      • Sport 2018-2019
      • Sport 2017-2018
      • Sport 2016-2017
      • Sport 2015-2016
      • Sport 2014-2015
      • Sport 2013-2014
      • Sport 2012-2013
      • Sport 2011-2012
    • Samorząd Szkolny
    • Szkolny Klub Wolontariusza
    • Doradztwo zawodowe
    • Plany lekcji
    • Zajęcia dodatkowe
    • Konkursy
    • Podręczniki
    • Ciekawostki
      • Cudze chwalicie …
  • Rodzice
    • Zapisy do szkoły i przedszkola
    • Rada rodziców
      • Aktualności Rady Rodziców
      • Skład Rady Rodziców
      • Dokumenty Rady Rodziców
    • Grupa zadań OPP
    • Informacje dla rodziców
    • Materiały dla rodziców
    • Obiady
    • Gdzie szukać pomocy?
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
  • Kontakt
  • Office 365
  • E-dziennik
  • eduVULCAN
  • Natalia Szcześniak
  • 2024-2025, Aktualności
  • 7 kwietnia, 2025

Sukces na arenie międzynarodowej

Zawodniczka Klubu Karate Kyokushin KIME i uczennica klasy 5a naszej szkoły, Kaja Klepczyńska, została brązową medalistką Mistrzostw Europy! 🏆

5 kwietnia 2025 r. w Ostrowi Mazowieckiej odbyły się MISTRZOSTWA EUROPY Karate Kyokushin IKA.

W zawodach wzięło udział ponad 350  zawodników z 37 klubów Polski, Ukrainy, Czech i Łotwy.

Serdecznie gratulujemy Kai!

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 4 kwietnia, 2025

JADŁOSPIS 07.04.2025R. – 11.04.2025R.

 JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 7.04.2025r.

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)

  

WTOREK 8.04.2025r.

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie**, sałatka szwedzka, herbata owocowa.*(1,2,6)

 

ŚRODA 9.04.2025r.

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym, mandarynka, lemoniada.*(1,2,5,6)

CZWARTEK 10.04.2025r.

ZUPA: Krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi**.*(1,5)

 DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mix sałat sosem winegret, kompot.*(1,2)

         PIĄTEK 11.04.2025r.

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(2,3)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 7.04.2025r.

ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Omlet z dżemem, jabłko, herbata z cytryną.*(1,2,5)

 

WTOREK 8.04.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z piersi indyka**, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie**, sałatka szwedzka, herbata owocowa.*(1,2,6)

PODWIECZOREK: Galaretka kolorowa**, herbatniki**, gruszka.*(1,2)

ŚRODA 9.04.2025r.

ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, szpinak, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym, mandarynka, lemoniada.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Ciasto budyniowe (wyrób własny), kakao.*(1,2,5)

CZWARTEK 10.04.2025r.

ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, pomidor, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi**.*(1,5)

 DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mix sałat sosem winegret, kompot.*(1,2)

PODWIECZOREK: Antrudy**, budyń (wyrób własny), banan.*(1,2,5)

            PIĄTEK 11.04.2025r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, schab ze wsi**, papryka żółta, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka colesław, herbata z cytryną.*(2,3)

PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, ser żółty**, szynka sołtysówka**, sałata, papryka kolorowa, mięta z jabłkiem.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

Czytaj więcej
  • Jolanta Skolimowska
  • 2024-2025, Doradztwo zawodowe
  • 3 kwietnia, 2025

Udział w Dniu Kariery Zawodowej

W dniu 1 kwietnia 2025 roku jako doradca zawodowy wraz z uczniami klasy ósmej uczestniczyłam w Dniu Kariery Zawodowej, który odbył się w Zespole Szkół nr 1 im. Stanisława Lema w Piasecznie. Była to doskonała okazja do zapoznania się z ofertą edukacyjną szkół ponadpodstawowych prowadzonych przez powiat piaseczyński.
Podczas wydarzenia uczniowie mieli możliwość poznania różnorodnych kierunków kształcenia oraz uczestnictwa w zajęciach praktycznych przygotowanych przez szkoły. Każda placówka starała się jak najlepiej zaprezentować swoje możliwości i zachęcić uczniów do wyboru swojej oferty edukacyjnej. Młodzież mogła porozmawiać z nauczycielami oraz starszymi kolegami, dzięki czemu uzyskali cenne informacje dotyczące dalszej nauki i wyboru zawodu.
Dzień Kariery Zawodowej był inspirującym wydarzeniem, które pomogło uczniom lepiej zrozumieć możliwości, jakie stoją przed nimi po ukończeniu szkoły podstawowej. Mamy nadzieję, że zdobyta wiedza pomoże im w podjęciu świadomej decyzji o swojej przyszłej ścieżce edukacyjnej.

shared image (4)shared image (4)
shared image (5)shared image (5)
shared image (6)shared image (6)
shared image (7)shared image (7)
shared image (8)shared image (8)
shared image (9)shared image (9)
shared image (10)shared image (10)
shared image (11)shared image (11)
shared image (12)shared image (12)
shared image (13)shared image (13)
shared image (14)shared image (14)
shared image (15)shared image (15)
shared image (16)shared image (16)
Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 28 marca, 2025

JADŁOSPIS 31.03.2025R. – 04.04.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 31.03.2025r.

ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 01.04.2025r.

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 02.04.2025r.

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, zielona herbata.*(1,2,5)

CZWARTEK 03.04.2025r.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)

         PIĄTEK 04.04.2025r.

ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

PONIEDZIAŁEK 31.03.2025r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, roszponka, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, orzechy nerkowca, melisa z pomarańczą.*(1,4,5)

WTOREK 01.04.2025r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)

 ZUPA Duet fasolowy.*(5,6)

 DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, mandarynka.*(1.2,5)

ŚRODA 02.04.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, filet z piersi kurczaka**, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, zielona herbata.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, ser biały kanapkowy, schab pieczony, sałata, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, mięta z jabłkiem.*(1,5)

CZWARTEK 03.04.2025r.

ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)

PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)

            PIĄTEK 04.04.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek kiszony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, kakao.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 21 marca, 2025

JADŁOSPIS 24.03.2025R. – 28.03.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 24.03.2025r.

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetti bolognese**, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 25.03.2025r.

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy,  ziemniaki, jabłko, zielona herbata.*(1,2,5,6)

ŚRODA 26.03.2025r.

ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada, pomarańcza.*(1,2,5)

CZWARTEK 27.03.2025r.

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)

         PIĄTEK 28.03.2025r.

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,2,5)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 24.03.2025r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo** , masło**, szynka sołtysówka**, rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetti bolognese**, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, winogrono, herbata owocowa.*(1,2,5)

WTOREK 25.03.2025r.

ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, szpinak, papryka żółta, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka sznytka**, masło, szynka gotowana**, pasztet**, pomidorki koktajlowe, papryka kolorowa, sok owocowy.*(1,2)

ŚRODA 26.03.2025r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, pasta jajeczna, polędwica sopocka**, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy,  ziemniaki, jabłko, zielona herbata.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), pomarańcza, herbata z cytryną.*(1,2,5)

CZWARTEK 27.03.2025r

ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, sałata, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, mus owocowy**, kisiel.

            PIĄTEK 28.03.2025r.

ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,2,5)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Ciasto murzynek (wyrób własny), mleko.*(1,2,5)

 

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

Czytaj więcej
  • Natalia Szcześniak
  • 2024-2025, Aktualności
  • 21 marca, 2025

Szkoła Pełna Talentów 3

Drodzy Uczniowie, Rodzice, Nauczyciele i sympatycy szkoły 

 po raz kolejny pokazaliście, że razem możemy więcej. 

 

12 305 Talenciaków to Nasz wspólny REKORD. 

 

Dzięki Waszemu ogromnemu zaangażowaniu w akcję Szkoły Pełne Talentów 3 otrzymaliśmy wspaniałe nagrody.

Przekazane na ręce wychowawców świetlicy i nauczycieli zestawy plastyczne, tablet, szafki z klockami, gry planszowe już rozbudzają kreatywność uczniów i zachwycają wielością form i kolorów. 

Dziękujemy!

 

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności, Obiady, Rodzice
  • 20 marca, 2025

Opłata za posiłki w kwietniu 2025

Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.

Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.

Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.

Opłata za posiłki w kwietniu wynosi:

  • dla uczniów klas 1-8, 18 dni x 6,00 zł = 108,00 zł (1-16, 23-30 kwietnia)
  • dla oddziałów przedszkolnych, 21 dni x 12,50 zł = 262,50 zł (1-18, 22-30 kwietnia)

Wpłaty należy dokonać przelewem.

Dane do przelewu:

Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria

Nr rachunku bankowego

26 8003 0003 2001 0003 3008 0008

płatne do 27 marca 2025r. – dla uczniów klas 1- 8

płatne do 10 kwietnia 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych

WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.

PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!

Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.

W przypadku  braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).

Jeżeli w marcu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu   530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a  na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).

Od marca również będzie wysyłana na Państwa e -mail informacja z kwotą do zapłaty. W nim również są już odliczone nieobecności do 20 danego miesiąca lub w przypadku przedszkola do końca miesiąca.

Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności, Bez kategorii, Obiady, Rodzice
  • 20 marca, 2025

DOTYCZY OPŁAT ZA POSIŁKI

DRODZY RODZICE !!!

 KAZDEGO 20. DNIA MIESIĄCA BĘDĄ WYSYŁANE NA PAŃSTWA ADRESY E-MAIL PODANE W SZKOLE INFORMACJE DOTYCZĄCE PŁATNOŚCI ZA OBIADY NA KOLEJNY MIESIĄC.

W E- MAILU BĘDZIE PODANA KWOTA DLA KAŻDEGO DZIECKA (W KWOCIE TEJ BĘDĄ JUŻ ODLICZONE ODWOŁANIA Z POPRZEDNIEGO MIESIĄCA).

W PRZYPADKU PRZEDSZKOLA INFORMACJA E – MAILOWA BĘDZIE WYSYŁANA OSTATNIEGO DNIA MIESIĄCA RÓWNIEŻ Z ODLICZONYMI NIEOBECNOŚCIAMI.

W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ BĄDŹ WĄTPLIWOŚCI JESTEŚMY DO PAŃSTWA DYSPOZYCJI POD NR. 530 – 199 – 379 LUB E-MAILOWO intendent@sp2.mgk.pl

PROSIMY O SPRAWDZANIE SKRZYNEK POCZTOWYCH (RÓWNIEŻ FOLDERU SPAM) WE WSKAZANYCH DNIACH.

 

Czytaj więcej
  • Jolanta Skolimowska
  • 2024-2025, Doradztwo zawodowe
  • 19 marca, 2025

Spotkanie z uczniami ZSZ im. Marszałka Franciszka Bielińskiego

Dnia 18 marca 2025 roku uczniowie – przedstawiciele każdej klasy Zespołu Szkół Zawodowych im. Marszałka Franciszka Bielińskiego w Górze Kalwarii – zaprezentowali ofertę edukacyjną swojej szkoły na rok 2025/2026.
Podczas spotkania ósmoklasiści mieli okazję poznać kierunki kształcenia, możliwości zdobycia praktycznych umiejętności oraz perspektywy zawodowe po ukończeniu szkoły. Przedstawiciele ZSZ opowiedzieli również o atmosferze panującej w szkole oraz dodatkowych możliwościach rozwoju, takich jak staże czy praktyki zawodowe.
Spotkanie dostarczyło wielu cennych informacji, które pomogą uczniom w podjęciu decyzji o dalszej edukacji. Serdecznie dziękujemy za wizytę i ciekawą prezentację!

shared imageshared image
shared image (1)shared image (1)
shared image (2)shared image (2)
shared image (3)shared image (3)
Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2024-2025, Aktualności
  • 14 marca, 2025

JADŁOSPIS 17.03.2025R.-21.03.2025R.

JADŁOSPIS SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 17.03.2024r.

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Kurczak słodko- kwaśny z ryżem**, kompot.

WTOREK 18.03.2024r.

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.*(5,6)

ŚRODA 19.03.2024r.

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą**, gruszka,  herbata owocowa.*(1,2)

CZWARTEK 20.03.2024r.

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, banan, sok tłoczony.*(1,2)

         PIĄTEK 21.03.2024r.

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

PONIEDZIAŁEK 17.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Kurczak słodko- kwaśny z ryżem**, kompot.

PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, koktajl owocowy, orzechy nerkowca.*(1,2,4,5)

WTOREK 18.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, ser żółty**, polędwica sopocka**, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.*(5,6)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, herbatniki**, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 19.03.2024r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą**, gruszka,  herbata owocowa.*(1,2)

PODWIECZOREK: Ciasto salceson (wyrób własny), gruszka, sok owocowy.*(1,2,5)

CZWARTEK 20.03.2024r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, pasta rybna, rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem, kawa inka**.*(1,2,3,5)

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem, banan, sok tłoczony.*(1,2)

PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, koktajl shreka.*(1,2)

            PIĄTEK 21.03.2024r.

ŚNIADANIE: Kluski lane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Grochowa.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, schab pieczony**, rukola, ogórek kiszony, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,2)

  

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

Czytaj więcej

Ostatnie wpisy

  • JADŁOSPIS 19.05.2025R – 23.05.2025R. 16 maja 2025
  • Tata Też Czyta 2025 – nowa odsłona kampanii proczytelniczej dla ojców 12 maja 2025
  • Zapisy na półkolonie 2025 12 maja 2025
  • JADŁOSPIS 12.05.2025R. – 16.05.2025R. 9 maja 2025
  • Półkolonie 2025 6 maja 2025
  • JADŁOSPIS 28.04.2025R. – 30.04.2025R. 25 kwietnia 2025
  • Lista kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2025/26 23 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 22.04.2025R. – 25.04.2025R. 18 kwietnia 2025
  • OPŁATA ZA POSIŁKI W MAJU 2025 18 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 14.04.25R. – 18.04.25R. 11 kwietnia 2025
  • Sukces na arenie międzynarodowej 7 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 07.04.2025R. – 11.04.2025R. 4 kwietnia 2025
  • Udział w Dniu Kariery Zawodowej 3 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 31.03.2025R. – 04.04.2025R. 28 marca 2025
  • Szkolenie dla rodziców 24 marca 2025

Nawigacja po wpisach

« 1 2 3 … 208 »

© 2019 Szkoła Podstawowa nr 2 im. Księcia Janusza

Unia Europejska BIP
Przejdź do treści
Otwórz pasek narzędzi Dostepność

Dostepność

  • Powiększ tekstPowiększ tekst
  • Zmniejsz tekstZmniejsz tekst
  • SzarośćSzarość
  • Podkreślenie linkówPodkreślenie linków
  • Resetuj Resetuj