- Jolanta Skolimowska
- 2024-2025, Doradztwo zawodowe
- 13 marca, 2025
Prezentacja oferty edukacyjnej dla ósmoklasistów
Dnia 12 marca 2025 roku jako pierwsza szkoła Zespół Szkół nr 1 w Piasecznie odwiedził naszych ósmoklasistów, aby przedstawić swoją ofertę edukacyjną na rok szkolny 2025/2026.
Podczas spotkania uczniowie mieli okazję zapoznać się z kierunkami kształcenia, możliwościami dalszego rozwoju oraz perspektywami zawodowymi po ukończeniu szkoły. Była to cenna lekcja, która pomoże ósmoklasistom w podjęciu świadomej decyzji dotyczącej ich dalszej edukacji.
Dziękujemy Zespołowi Szkół nr 1 w Piasecznie za wizytę i czekamy na kolejne szkoły prezentujące swoje oferty.
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 7 marca, 2025
JADŁOSPIS 10.03.2025R. – 14.03.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 10.03.2024r.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
WTOREK 11.03.2024r.
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, fasolka szparagowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ŚRODA 12.03.2024r.
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
CZWARTEK 13.03.2024r.
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza kuskus**, surówka wiosenna, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 14.03.2024r.
ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 10.03.2024r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, rzodkiewka, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Omlet z dżemem (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
WTOREK 11.03.2024r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, fasolka szparagowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pudding czekoladowy (wyrób własny), orzechy makadamia.(4,5)
ŚRODA 12.03.2024r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, twarożek**, sałata, ogórek kiszony, pomidor, herbata owocowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 13.03.2024r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, filet z piersi indyka**, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza kuskus**, surówka wiosenna, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, budyń (wyrób własny), winogrono.*(1,2,5)
PIĄTEK 14.03.2024r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka dębowa**, roszponka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(3)
PODWIECZOREK: Ciasto salceson (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
- Emilia Mujević
- 2024-2025, Bez kategorii, Biblioteka
- 6 marca, 2025
KONKURS BIBLIOTECZNY
To stało się równo 355 lat temu. 26 lutego 1670 roku król Polski Michał Korybut Wiśniowiecki wyraził pisemną zgodę na założenie Nowej Jerozolimy – późniejszej Góry Kalwarii. Wystąpił o to do niego 50-letni biskup Stefan Wierzbowski, świeżo upieczony właściciel dóbr na wiślanej skarpie, czyli wsi o nazwie Góra.
W związku z tym wydarzeniem…
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 2 marca, 2025
JADŁOSPIS 03.03.2025R. – 07.03.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
WTOREK 04.03.2025r.
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie, surówka colesław, kompot.*(1,2,6)
ŚRODA 05.03.2025r.
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
CZWARTEK 06.03.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PIĄTEK 07.03.2024r.
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mus owocowy**, kakao.*(1,2,5)
WTOREK 04.03.2025r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, polędwica sopocka**, szpinak, pomidor malinowy, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie, surówka colesław, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel, orzechy nerkowca.*(1,2,4)
ŚRODA 05.03.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, roszponka, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, ser żółty**, szynka z komina**, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata miętowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 06.03.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, ogórek zielony, papryka czerwona, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Placuszki serowe (wyrób własny), kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 07.03.2024r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
- Jolanta Skolimowska
- 2024-2025, Zapisy do szkoły i przedszkola
- 26 lutego, 2025
Elektroniczna rekrutacja do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych
Od 24 lutego do 21 marca 2025 r. trwa nabór do gminnych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych.
Więcej informacji i link do rekrutacji znajdziecie Państwo na stronie naszej Gminy:
https://gorakalwaria.pl/wiadomosci/105615/wkrotce-rusza-zapisy-do-publicznych-przedszkoli
- Natalia Szcześniak
- 2024-2025, Aktualności
- 26 lutego, 2025
Podziękowanie dla Pani Elżbiety Jankowskiej
Z ogromnym szacunkiem i wdzięcznością uczciliśmy wczoraj odejście na emeryturę naszej niezastąpionej sekretarki – Pani Elżbiety Jankowskiej, która dbała o szkolne sprawy prawie cztery dekady.
Podczas uroczystości, w której uczestniczyli Burmistrz, Dyrekcja Szkoły, Grono Pedagogiczne oraz przedstawiciele Samorządu Uczniowskiego, padło wiele ciepłych słów i serdecznych podziękowań.
Pani Elżbieta Jankowska przez te wszystkie lata była nie tylko strażniczką szkolnej dokumentacji, ale przede wszystkim dobrym duchem naszej społeczności. Zawsze uśmiechnięta, pomocna i pełna cierpliwości – służyła radą i wsparciem zarówno uczniom, nauczycielom, jak i rodzicom. Dzięki niej każdy mógł czuć się w naszej szkole jak w domu.
Dziękujemy za ogromne zaangażowanie, sumienność i troskę, które wkładała w swoją pracę każdego dnia. Będzie nam brakować ciepła, serdeczności oraz niezawodnej pamięci o wszystkim, co istotne.
Pani Eli życzymy zdrowia, spokoju i wielu radosnych chwil na nowym etapie życia. Niech każdy dzień emerytury przynosi same szczęśliwe momenty i spełnienie marzeń!
Z wyrazami wdzięczności i najlepszymi życzeniami
Dyrekcja, Nauczyciele, Pracownicy oraz Uczniowie Szkoły
- Natalia Szcześniak
- 2024-2025, Aktualności, Aktualności Rady Rodziców, Rada rodziców
- 25 lutego, 2025
Podziękowania Rady Rodziców
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 21 lutego, 2025
JADŁOSPIS 24.02.2025R. – 28.02.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 25.02.2025r.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 26.02.2025r.
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
CZWARTEK 27.02.2025r.
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, mizeria, kompot.*(5)
PIĄTEK 28.02.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, melisa z pomarańczą.*(1,5)
WTOREK 25.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, krakersy**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 26.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, pasztet**, szynka z komina**, papryka kolorowa, ogórek, herbata owocowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 27.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, szpinak, rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, mizeria, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Pączek z marmoladą**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 28.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Serniczek na zimno (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności, Obiady, Rodzice
- 20 lutego, 2025
Opłata za posiłki w marcu 2025
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w marcu wynosi:
- dla uczniów klas 1-8, 21 dni x 6,00 zł = 126,00 zł (3-31 marca )
- dla oddziałów przedszkolnych, 21 dni x 12,50 zł = 262,50 zł (3-31 marca)
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 lutego 2025r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 marca 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w lutym były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.