Wizyta Mikołaja
Tradycyjnie, jak co roku 6 grudnia odwiedził nas Mikołaj, który wręczył dzieciom prezenty, a nastepnie wysłuchał piosenek śpiewanych przez przedszkolaki. To był dzień pełen wrażeń 😊
Dziękujemy Mikołaju! 🎅
Grupa 0A
Grupa 0B
Grupa 0C
Grupa 0D
Zapraszamy do całkowicie bezpłatnego, ogólnopolskiego, corocznego konkursu Mistrz Programowania 2025:
https://mistrz-programowania.oki.org.pl/
Pełne humoru zadania: https://mistrz-programowania.oki.org.pl/#zadania
Nagrody dla uczniów! Każdy kto zrobi choć jedno zadanie ma szansę na nagrodę. Warto robić zadania z każdej rundy! https://mistrz-programowania.oki.org.pl/#nagrody
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetti** bolognese, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, zielona herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(1,2)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna**, kapusta zasmażana, kompot.*(1,5,6)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, sok tłoczony.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe na mleku**, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetti** bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, mus owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, zielona herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, chrupki kukurydziane**, gruszka.*(5)
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Piernik z powidłami (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, szynka rzeźnika**, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna**, kapusta zasmażana, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, koktajl owsiano – owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, zielony ogórek, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, polędwica miodowa**, sałata, papryka kolorowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, mięta z jabłkiem.*(1,2,5,6)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi czekoladowe, polewa jogurtowo – śmietankowa, mandarynka, sok owocowy.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza kuskus**, surówka szwedzka, melisa z pomarańczą.*(1,5,6)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną i imbirem.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Omlet (wyrób własny) z dżemem, orzechy nerkowca, herbata owocowa.*(1,2,4,5)
ŚNIADANIE: Bułka sznytka**, masło, jajecznica, roszponka, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, mięta z jabłkiem.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, antrudy**, herbata z cytryną.*(1,5)
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi czekoladowe, polewa jogurtowo – śmietankowa, mandarynka, sok owocowy.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, salami rogal**, kiełbasa krakowska**, parzona, sałata, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Pieczywo**, masło, jajecznica, pomidorki koktajlowe, papryka żółta, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza kuskus**, surówka szwedzka, melisa z pomarańczą.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Przekąska na słodko, sok owocowy.*( 1)
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wedzenia** , rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną i imbirem.*(3)
PODWIECZOREK: Chrupki owsiane**, jogurt pitny**, kiwi.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
27 listopada w naszej szkole odbył się wyjątkowy Koncert Pieśni Patriotycznej, który na długo pozostanie w pamięci uczestników. Było to wydarzenie, podczas którego uczniowie i nauczyciele wspólnie oddali hołd historii i tradycji naszego kraju.
Na początku uroczystości głos zabrał wiceburmistrz miasta pan Mateusz Baj i przywitał zgromadzonych gości. Podkreślił również, jak ważne jest pielęgnowanie wartości patriotycznych wśród młodego pokolenia. Następnie uczniowie klas klas 4-6 zaprezentowali piękne wykonania wybranych pieśni patriotycznych.
Każda klasa przygotowała swoją interpretację pieśni, wzbogacając występy o stroje, rekwizyty czy układy choreograficzne. Nie zabrakło momentów wzruszenia, szczególnie gdy wszyscy zebrani wspólnie zaśpiewaliśmy hymn państwowy.
Wydarzenie zakończyło się gromkimi brawami dla młodych artystów i ich nauczycieli, którzy włożyli wiele pracy w przygotowanie tego pięknego koncertu, oraz podziękowaniami od Pani Dyrektor Moniki Kasprzak.
Dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w organizację – nauczycielom, rodzicom oraz samym uczniom.
Koncert pieśni patriotycznej przypomniał nam wszystkim, jak ważna jest pamięć o przeszłości i wspólne celebrowanie narodowych wartości. Z niecierpliwością czekamy na kolejne takie wydarzenia!
W dniu 15 listopada klasa 3b i 3d udały się na wycieczkę do Warszawy. Obejrzeliśmy film „List do Świętego Mikołaja”, później spacerowaliśmy w Łazienkach Królewskich.
Z wielką radością karmiliśmy wiewiórki i pawie.
Nasza wycieczka była bardzo udana.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, mięta z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z buraków, kompot.*(5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, zielona herbata z maliną.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Krakersy solone**, kisiel (wyrób własny), jabłko.*(1,2)
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, rukola, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, mięta z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, pierś wędzona z indyka**, pasta jajeczna (wyrób własny), roszponka, papryka kolorowa, ogórek zielony, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki gotowane**, rzodkiewka, ketchup, herbata z miodem i cytryną, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, surówka z buraków, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem (wyrób własny), soczek owocowy.*(1,2,5)
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane, koktajl owsiano – owocowy.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w grudniu wynosi:
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 listopada 2024r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 grudnia 2024r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w listopadzie były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.