- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 21 lutego, 2025
JADŁOSPIS 24.02.2025R. – 28.02.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 25.02.2025r.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 26.02.2025r.
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
CZWARTEK 27.02.2025r.
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, mizeria, kompot.*(5)
PIĄTEK 28.02.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, mandarynka, melisa z pomarańczą.*(1,5)
WTOREK 25.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, krakersy**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 26.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, pasztet**, szynka z komina**, papryka kolorowa, ogórek, herbata owocowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 27.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, szpinak, rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, mizeria, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Pączek z marmoladą**, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 28.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Serniczek na zimno (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności, Obiady, Rodzice
- 20 lutego, 2025
Opłata za posiłki w marcu 2025
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w marcu wynosi:
- dla uczniów klas 1-8, 21 dni x 6,00 zł = 126,00 zł (3-31 marca )
- dla oddziałów przedszkolnych, 21 dni x 12,50 zł = 262,50 zł (3-31 marca)
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 lutego 2025r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 marca 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w lutym były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 14 lutego, 2025
JADŁOSPIS 17.02.2025R. – 21.02.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 18.02.2025r.
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 19.02.2025r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem z okrasą, banan, kompot.*(1,2)
CZWARTEK 20.02.2025r.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza bulgur**, surówka z czerwonej kapusty, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 21.02.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, filet parzony z indyka**, pomidor malinowy, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, soczek owocowy.*(1,2,5)
WTOREK 18.02.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, schab ze wsi**, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny), ser biały kanapkowy**, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 19.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, kiełki słonecznika, szpinak, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem z okrasą, banan, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, banan, orzechy nerkowca.*(1,2,4)
CZWARTEK 20.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza bulgur**, surówka z czerwonej kapusty, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra (wyrób własny), herbata owocowa. *(1,2,5)
PIĄTEK 21.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, szpinak, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka gotowana**, twarożek, seler naciowy, papryka kolorowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
- Natalia Szcześniak
- 2024-2025, Aktualności
- 31 stycznia, 2025
Bezpieczeństwo podczas ferii zimowych




- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 24 stycznia, 2025
JADŁOSPIS 27.01.2025R. – 31.01.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, ryż**, kompot.*(5)
WTOREK 28.01.2025r
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
ŚRODA 29.01.2025r.
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, mango suszone, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
CZWARTEK 30.01.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PIĄTEK 31.01.2025r.
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, papryka kolorowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, kasza kuskus**, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, jabłko, mięta z cytryną.*(1,5)
WTOREK 28.01.2025r
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), orzechy makadamia.*(1,4,5)
ŚRODA 29.01.2025r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, szynka ze spiżarni**, szpinak, , papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, mango suszone, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)
CZWARTEK 30.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, pieczywo, masło, szynka farmerska, ogórek zielony, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)
PIĄTEK 31.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, kiełki słonecznika, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,2,5).
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
- Jolanta Skolimowska
- 2024-2025, Zapisy do szkoły i przedszkola
- 23 stycznia, 2025
Terminy rekrutacji do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2025/26
Zarządzenie Burmistrza:
Zarządzenie Burmistrza o terminach rekrutacji do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2025-26
- Jolanta Skolimowska
- 2024-2025, Zapisy do szkoły i przedszkola
- 23 stycznia, 2025
Terminy rekrutacji do klas pierwszych w roku szkolnym 2025/26
Dzieci mieszkające w obwodzie naszej szkoły
Wszystkie dzieci, które mieszkają w obwodzie naszej szkoły i będą uczęszczać do klasy pierwszej w roku szkolnym 2025/26, muszą zostać zgłoszone do szkoły.
Prosimy, by zgłoszenia wpłynęły do 28 lutego 2025 r.
Wypełnione zgłoszenia należy złożyć w sekretariacie szkoły (czynny w godz. 7:30 – 15:30).
Można też skan lub zdjęcie zgłoszenia wysłać drogą elektroniczną na adres wicedyrektor@sp2.mgk.pl
Druki można pobrać w sekretariacie szkoły lub skorzystać z poniższych linków.
Dzieci spoza obwodu szkoły
Jeżeli chcecie Państwo zapisać dziecko do naszej szkoły, a mieszkacie poza obwodem naszej szkoły, to obowiązują Państwa terminy rekrutacji zawarte w Zarządzeniu Burmistrza Miasta i Gminy Góra Kalwaria. Dzieci będą przyjmowane, jeśli będziemy posiadać wolne miejsca.
ZARZĄDZENIE BURMISTRZA MIASTA I GMINY GÓRA KALWARIA z dnia 21 stycznia 2025 r.
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności, Obiady, Rodzice
- 20 stycznia, 2025
Opłata za posiłki w lutym 2025
Nieobecność dziecka nie odwołuje posiłku. Rodzice są zobowiązania do zgłaszania nieobecności pod numerem telefonu 530 199 379 (dozwolona również forma sms) lub e-mail intendent@sp2.mgk.pl dzień wcześniej lub w dniu bieżącym do godziny 8:00.
Rodzice nie mogą sami odliczać obiadów bez wcześniejszego powiadomienia.
Szkoła nie wydaje obiadów na wynos.
Opłata za posiłki w lutym wynosi:
- dla uczniów klas 1-8, 10 dni x 6,00 zł = 60,00 zł (17-28 lutego)
- dla oddziałów przedszkolnych, 20 dni x 12,50 zł = 250,00 zł (3-28 lutego)
Wpłaty należy dokonać przelewem.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa Nr 2, ul Kalwaryjska 3, 05-530 Góra Kalwaria
Nr rachunku bankowego
26 8003 0003 2001 0003 3008 0008
płatne do 27 stycznia 2025r. – dla uczniów klas 1- 8
płatne do 10 lutego 2025r. – dla oddziałów przedszkolnych
WAŻNE! W tytule wpłaty należy umieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka, klasę/odział przedszkolny, obiady/wyżywienie, miesiąc.
PRZYPOMINAMY O TERMINOWYCH WPŁATACH !!!
Dokonanie wpłaty w terminie jest jednocześnie zapisem dziecka na obiady w danym miesiącu.
W przypadku braku wpłaty w terminie, wstrzymuje się możliwość korzystania przez daną osobę z wyżywienia, a dziecko/uczeń może korzystać z posiłku od następnego dnia po dniu wpływu środków na konto Szkoły ( zgodnie z regulaminem korzystania przez uczniów ze stołówki w naszej szkole).
Jeżeli w styczniu były odwoływane posiłki, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 530 199 379
w celu ustalenia kwoty do wpłaty (informację o wysokości wpłaty dla danego ucznia można ustalić również wysyłając sms-a na ww. numer telefoniczny lub e-mail na ww. adres).
Informację o obiadach dla klas 1-8 i posiłkach dla oddziałów przedszkolnych można uzyskać pod numerami telefonów 22 727 43 08 lub 530 199 379- intendentka, 690 170 151-dietetyczka.
- Joanna Kwiatkowska
- 2024-2025, Aktualności
- 17 stycznia, 2025
JADŁOSPIS 20.01.2025R. – 24.01.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 21.01.2025r.
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)
ŚRODA 22.01.2025r.
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 23.01.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6).
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)
PIĄTEK 24.01.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, pomidor malinowy, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, kisiel, orzechy nerkowca.*(4)
WTOREK 21.01.2025r.
ŚNIADANIE: Bułka sznytka**, masło, parówki gotowane**, papryka kolorowa, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki owsiane**, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 22.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, pasztet**, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, sok owocowy.*(1,2)
CZWARTEK 23.01.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6).
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mleko z miodem.*(1,2,5)
PIĄTEK 24.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), mandarynka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.