JADŁOSPIS 15.09.2025R. – 19.09.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym**, ryż**, kompot.*(5)
WTOREK 16.09.2025r.
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
ŚRODA 17.09.2025r.
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, kompot.*(1,2,6)
CZWARTEK 18.09.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata owocowa.*(1,5,6)
PIĄTEK 19.09.2025r.
ZUPA: Gulaszowa**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe na słodko, herbata z cytryną.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym**, ryż**, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Omlet (wyrób własny) z dżemem**, kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)
WTOREK 16.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, koktajl jogurtowo – owsiany, śliwka.*(1,2,5)
ŚRODA 17.09.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka kolorowa, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), winogrono, soczek owocowy.*(1,2,5)
CZWARTEK 18.09.2025r.
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, jajecznica, pomidorki koktajlowe, kakao, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata owocowa.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, jogurt pitny**, banan.*(1,2,5)
PIĄTEK 19.09.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, ogórek zielony, papryka czerwona, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Gulaszowa**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe na słodko, herbata z cytryną.*(1,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, ser żółty**, szynka konserwowa drobiowa**, pomidor koktajlowy, sałata, papryka czerwona, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Se.ler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.