JADŁOSPIS 22.04.2025R. – 25.04.2025R.
JADŁOPSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 21.04.2025r.
WOLNE
WTOREK 22.04.2025r.
WOLNE
ŚRODA 23.04.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, ryż, kompot.
CZWARTEK 24.04.2025r.
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem.
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z warzyw sezonowych z jogurtem, herbata owocowa.
PIĄTEK 25.04.2025r.
ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami pszennymi*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, lemoniada.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 21.04.2025r.
WOLNE
WTOREK 22.04.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Racuchy z jabłkiem, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bufet szwedzki*, mango suszone, sok owocowy.*(1,2,5)
ŚRODA 23.04.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze wsi**, szpinak, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym**, ryż**, kompot.
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, mandarynka, kakao.*(1,2,5)
CZWARTEK 24.04.2025r.
ŚNIADANIE: Bułja wiejska**, masło, ser biały kanapkowy**, polędwica sopocka**, sałata, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony, ziemniaki, surówka z warzyw sezonowych z jogurtem, herbata owocowa.*(5,6)
PODWIECZOREK: Piernik (wyrób własny), jabłko, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 25.04.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem. *(1,5)
ZUPA: z Zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe**, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasztet**, polędwica sopocka**, sałata, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.*(1,2,6)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.