Facebook Youtube
Kolorowa jesień w grupie 0B Kolorowa jesień w grupie 0B
  • ul. Kalwaryjska 3
    05-530 Góra Kalwaria
  • 22 727 35 28
    sp2@sp2.mgk.pl
  • Aktualności
  • Szkoła
    • Dyrekcja
    • Patron
    • Hymn szkoły
    • Historia
    • Dokumenty do pobrania
    • Kalendarium
      • Kalendarz roku szkolnego 2024/2025
      • Kalendarz roku szkolnego 2023/2024
      • Kalendarz roku szkolnego 2022/2023
      • Kalendarz roku szkolnego 2021/2022
      • Kalendarz roku szkolnego 2020/2021
      • Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
      • Kalendarz roku szkolnego 2018/2019
      • Kalendarz roku szkolnego 2017/2018
      • Kalendarz roku szkolnego 2016/2017
    • Archiwum
      • Archiwum 2023-2024
      • Archiwum 2022-2023
      • Archiwum 2021-2022
      • Archiwum 2020-2021
      • Archiwum 2019-2020
      • Archiwum 2018-2019
      • Archiwum 2017-2018
      • Archiwum 2016-2017
      • Archiwum 2015-2016
      • Archiwum 2014-2015
      • Archiwum 2013-2014
      • Archiwum 2012-2013
    • RODO
  • Nauczyciele
    • Nauczyciele szkoły
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
      • Dokumenty do pobrania
      • Pedagog
      • Psycholog
      • Logopeda
      • Terapeuta pedagogiczny
      • Artykuły
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w naszej szkole
    • Biblioteka szkolna
      • Biblioteka – aktualności
      • Godziny pracy biblioteki
      • Katalog on-line
    • Świetlica
    • Informacje dla nauczycieli
    • Materiały dla nauczycieli
  • Uczniowie
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Lekcje zdalne
      • Lekcje zdalne 2020/21
        • Informacje
        • Oddziały przedszkolne
      • Lekcje zdalne 2019/20
        • Lekcje dla klas 1-3
        • Lekcje dla klas 4
        • Lekcje dla klas 5
        • Lekcje dla klas 6
        • Oddziały przedszkolne
    • Wydarzenia w klasach
      • Oddziały przedszkolne
      • Klasy 1-3
      • Klasy 4-8
    • Wydarzenia sportowe
      • Sport 2022-2023
      • Sport 2020-2021
      • Sport 2019-2020
      • Sport 2018-2019
      • Sport 2017-2018
      • Sport 2016-2017
      • Sport 2015-2016
      • Sport 2014-2015
      • Sport 2013-2014
      • Sport 2012-2013
      • Sport 2011-2012
    • Samorząd Szkolny
    • Szkolny Klub Wolontariusza
    • Doradztwo zawodowe
    • Plany lekcji
    • Zajęcia dodatkowe
    • Konkursy
    • Podręczniki
    • Ciekawostki
      • Cudze chwalicie …
  • Rodzice
    • Zapisy do szkoły i przedszkola
    • Rada rodziców
      • Aktualności Rady Rodziców
      • Skład Rady Rodziców
      • Dokumenty Rady Rodziców
    • Grupa zadań OPP
    • Informacje dla rodziców
    • Materiały dla rodziców
    • Obiady
    • Gdzie szukać pomocy?
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
  • Kontakt
  • Office 365
  • E-dziennik
  • eduVULCAN
  • Aktualności
  • Szkoła
    • Dyrekcja
    • Patron
    • Hymn szkoły
    • Historia
    • Dokumenty do pobrania
    • Kalendarium
      • Kalendarz roku szkolnego 2024/2025
      • Kalendarz roku szkolnego 2023/2024
      • Kalendarz roku szkolnego 2022/2023
      • Kalendarz roku szkolnego 2021/2022
      • Kalendarz roku szkolnego 2020/2021
      • Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
      • Kalendarz roku szkolnego 2018/2019
      • Kalendarz roku szkolnego 2017/2018
      • Kalendarz roku szkolnego 2016/2017
    • Archiwum
      • Archiwum 2023-2024
      • Archiwum 2022-2023
      • Archiwum 2021-2022
      • Archiwum 2020-2021
      • Archiwum 2019-2020
      • Archiwum 2018-2019
      • Archiwum 2017-2018
      • Archiwum 2016-2017
      • Archiwum 2015-2016
      • Archiwum 2014-2015
      • Archiwum 2013-2014
      • Archiwum 2012-2013
    • RODO
  • Nauczyciele
    • Nauczyciele szkoły
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
      • Dokumenty do pobrania
      • Pedagog
      • Psycholog
      • Logopeda
      • Terapeuta pedagogiczny
      • Artykuły
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w naszej szkole
    • Biblioteka szkolna
      • Biblioteka – aktualności
      • Godziny pracy biblioteki
      • Katalog on-line
    • Świetlica
    • Informacje dla nauczycieli
    • Materiały dla nauczycieli
  • Uczniowie
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Lekcje zdalne
      • Lekcje zdalne 2020/21
        • Informacje
        • Oddziały przedszkolne
      • Lekcje zdalne 2019/20
        • Lekcje dla klas 1-3
        • Lekcje dla klas 4
        • Lekcje dla klas 5
        • Lekcje dla klas 6
        • Oddziały przedszkolne
    • Wydarzenia w klasach
      • Oddziały przedszkolne
      • Klasy 1-3
      • Klasy 4-8
    • Wydarzenia sportowe
      • Sport 2022-2023
      • Sport 2020-2021
      • Sport 2019-2020
      • Sport 2018-2019
      • Sport 2017-2018
      • Sport 2016-2017
      • Sport 2015-2016
      • Sport 2014-2015
      • Sport 2013-2014
      • Sport 2012-2013
      • Sport 2011-2012
    • Samorząd Szkolny
    • Szkolny Klub Wolontariusza
    • Doradztwo zawodowe
    • Plany lekcji
    • Zajęcia dodatkowe
    • Konkursy
    • Podręczniki
    • Ciekawostki
      • Cudze chwalicie …
  • Rodzice
    • Zapisy do szkoły i przedszkola
    • Rada rodziców
      • Aktualności Rady Rodziców
      • Skład Rady Rodziców
      • Dokumenty Rady Rodziców
    • Grupa zadań OPP
    • Informacje dla rodziców
    • Materiały dla rodziców
    • Obiady
    • Gdzie szukać pomocy?
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
  • Kontakt
  • Office 365
  • E-dziennik
  • eduVULCAN
  • Sandra Sokół
  • 2023-2024, Aktualności, Oddziały przedszkolne
  • 13 października, 2023

Kolorowa jesień w grupie 0B

Jesień to kolorowa i wyjątkowa pora roku obfitująca w ciekawe zajęcia w przedszkolu. Przekonały się o tym dzieci z grupy 0B wykorzystując dary jesieni. Z użyciem kolorowych liści wykonaliśmy pracę plastyczną, chodziliśmy stopami po „magicznym dywanie”, a nawet wszystkimi zmysłami poznawaliśmy sezonowe warzywa. Na koniec wspólnie stworzyliśmy jesienny kącik w naszej przedszkolnej sali.

20231004 100128

20231004 100732 20231004 101245 20231004 101307 20231004 102726 20231004 102955 20231004 104124 20231004 104314

20231004 105248

20231004 132630

20231004 110809 20231004 110849(0) 20231004 111149 20231004 111215 20231004 111541 20231004 111745 20231004 112005 20231004 124018 20231004 124553 20231004 124657 20231004 125018

20230927 102032 20230927 102037 20230927 102020 20230927 102447

Czytaj więcej
  • Sandra Sokół
  • 2023-2024, Aktualności, Oddziały przedszkolne
  • 13 października, 2023

Kreatywna jesień w grupie 0A

11 października w grupie 0A

odbyły się zajęcia pod hasłem

” Ciekawy zwierz – jeż”.

Dzieci znalazły odpowiedź na pytania:

– Jak zwierzęta przygotowują się do zimy?

– Co robią jeże jesienią?

Nasi podopieczni dali wyraz swojej kreatywności, tworząc własne jeżyki.

Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 02 00e17a2c Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 02 2d6b9215 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 02 c289ce5b Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 03 e4ce9edd Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 04 ef51faa0 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 05 0c92bb9b Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 05 864c243c Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 06 583d1216 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 07 224ee642 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 07 955d99c5 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 07 e51f7afa Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 07 e6298089 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 08 8df145c4 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 08 61956b58 Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 08 686808fe Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 08 ce3fc1cc Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 09 8f460ecd Zdjęcie WhatsApp 2023 10 11 o 22 15 09 096277b8

Czytaj więcej
  • Natalia Szcześniak
  • 2023-2024, Aktualności, Rada rodziców
  • 13 października, 2023

Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej

Z okazji Dnia Edukacji Narodowej w imieniu Rady Rodziców życzymy

Dyrekcji, kadrze pedagogicznej oraz pracownikom administracyjnym

siły i wytrwałości w codziennej pracy, wielu chwil pełnych radości i spokoju

oraz motywacji do dalszego rozwoju.

Niech wykonywany przez Państwa zawód będzie dawał poczucie spełnienia

i inspirował do podejmowania kolejnych ambitnych wyzwań edukacyjnych.

 

Renata Parol

Przewodnicząca Rady Rodziców

Czytaj więcej
  • Natalia Szcześniak
  • 2023-2024, Aktualności
  • 11 października, 2023

Kolejny sportowy sukces

W środę dziewczęta z naszej szkoły zdobyły II miejsce w Mistrzostwach Gminy w badmintona w kategorii dzieci.

Serdecznie gratulujemy!

Czytaj więcej
  • Jolanta Skolimowska
  • 2023-2024, Informacje dla rodziców, Klasy 4-8
  • 10 października, 2023

Konkursy organizowane przez Mazowieckiego Kuratora Oświaty w roku szkolnym 2023/24

Konkursy organizowane przez Mazowieckiego Kuratora Oświaty zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 29 stycznia 2002 r. w sprawie organizacji oraz sposobu przeprowadzania konkursów, turniejów i olimpiad (Dz. U. z 2020 r., poz. 1036 z późn. zm.) w roku szkolnym 2023/2024

Pismo do dyrektorów SP woj. mazowieckiego

(zał.) Zestawienie konkursów MKO 2023_24

Czytaj więcej
  • Joanna Kwiatkowska
  • 2023-2024, Aktualności, Obiady, obiady
  • 6 października, 2023

Jadłospis – jesień 2023

Uczniowie klas 4-8 mają wyznaczony grafik spożywania obiadów na przerwach. Są podzieleni, żeby wszyscy mogli spokojnie zjeść obiad. Jeśli klasa kończy wcześniej zajęcia, to uczniowie zgłaszają to nauczycielowi, który ma dyżur na stołówce. Zjedzą wcześniej obiad, ale będą wpuszczeni na stołówkę na końcu, bo pierwszeństwo mają uczniowie, którzy idą na lekcje.

Grafik spożywania obiadów przez uczniów klas 4-8

JADŁOSPIS 9.10.2023r. – 13.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 9.10.2023r.

ZUPA: Krupnik.(1,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym**, makaron**, kompot.

WTOREK 10.10.2023r. (Światowy dzień owsianki)

ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami.(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym**, ziemniaki, fasolka szparagowa  herbata owocowa.

ŚRODA 11.10.2023r.

ZUPA: Grochowa.(6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem**, polewa jogurtowo – malinowa**, lemoniada. 

CZWARTEK 12.10.2023r.

ZUPA: Koperkowa. (5,6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka**, marchewka z groszkiem, kompot.

         PIĄTEK 13.10.2023r.(Światowy dzień jajka)

ZUPA: Pomidorowa z ryżem (5,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego
z cebulką, herbata z cytryną. 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 9.10.2023r. – 13.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 9.10.2023r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica na mleku**, pieczywo**, masło, polędwica sopocka,  ogórek zielony, herbata z cytryną.

ZUPA: Krupnik.(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym**, makaron**, kompot.

PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń, gruszka.

WTOREK 10.10.2023r. (Światowy dzień owsianki)

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka, pomidor malinowy, herbata z cytryną.

ZUPA:. Krem z zielonych warzyw z grzankami.(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, herbata owocowa.

PODWIECZOREK: Deser mleczny**, antrudy**, melisa z pomarańczą.

ŚRODA 11.10.2023r.

ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe na mleku**, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia, rukola, rzodkiewka, herbata z cytryną.

ZUPA: Grochowa.(6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem**, polewa jogurtowo – malinowa**, lemoniada.

PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, pierś z indyka parzona, szynka rzeźnika, papryka żółta, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa. 

CZWARTEK 12.10.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet, szynka gotowana, ogórek kiszony, papryka kolorowa, herbata z cytryną, kakao.

ZUPA: Koperkowa (5,6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kopytka**, marchewka z groszkiem, kompot.

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane, mleko smakowe, kiwi.

            PIĄTEK 13.10.2023r.(Światowy dzień jajka)

ŚNIADANIE: Jajecznica, pieczywo, masło,  pomidor koktajlowy,  herbata z cytryną.

ZUPA: Pomidorowa z ryżem (5,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata
z cytryną.

PODWIECZOREK: Chałka**,  masło, dżem,  herbata owocowa.

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 02.10.2023r. – 06.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 02.10.2023r.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,5,6)

WTOREK 03.10.2023r.

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 04.10.2023r.

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka z marchwii i jabłka, mięta z cytryną.*(1,2,5)

CZWARTEK 05.010.2023r.

ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym z ryżem, kompot.*(5)

         PIĄTEK 06.10.2023r.

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.**(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 02.10.2023r. – 06.10.2023r.

PONIEDZIAŁEK 02.10.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Chrupki owsiane**, koktajl shreka.*(1,2)

WTOREK 03.10.2023r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki**, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, krakersy solone**.*(1,2,5)

ŚRODA 04.10.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, kiełki brokuła, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)

DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, surówka z marchwii i jabłka, mięta z cytryną.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Liliputki, herbata z cytryną, mandarynka.*(1,2,5)

CZWARTEK 05.010.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, pasta rybna, szynka konserwowa wieprzowa**, ogórek kiszony, roszponka, papryka żółta, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,3,5)

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym z ryżem, kompot.*(5)

PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel.*(1,2)

            PIĄTEK 06.10.2023r.

ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Mini grahamka**, masło, polędwica miodowa**, kiełbasa drobiowa**, papryka kolorowa, roszponka,  herbata owocowa.*(1,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 18.09.2023r. – 22.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 18.09.2023r.

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Ratatouile** z ryżem, kompot.*(5)

WTOREK 19.09.2023r.

ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mini marchewka, herbata  z cytryną.*(1,2,5)

ŚRODA 20.09.2023r.

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada. *(1,2,5)

CZWARTEK 21.09.2023r.

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna**, surówka z buraków, kompot.*(1,5,6)

         PIĄTEK 22.09.2023r.

ZUPA: Słoneczna z grzankami.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, mięta z cytryną.*(1,2)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

 

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 18.09.2023r. – 22.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 18.09.2023r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Ratatouile** z ryżem, kompot.*(5)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, jabłko, herbata z cytryną.*(1,2,5)

WTOREK 19.09.2023r.

ŚNIADANIE: Kajzerka, masło, jajecznica, pomidor malinowy, rzodkiewka, kakao, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka mini, herbata z cytryną.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Deser mleczny**, chrupki kukurydziane**, melisa z gruszką.*(5)

ŚRODA 20.09.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup, soczek owocowy.*(1,2)

CZWARTEK 21.09.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, schab pieczony**, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor koktajlowy, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna**, surówka z buraka, kompot.*(1,5,6)

PODWIECZOREK: Herbatniki**, koktajl owocowy, brzoskwinia.*(1,2,5)

            PIĄTEK 22.09.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo, masło, polędwica sopocka**, roszponka, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Słoneczna z grzankami.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, mięta z cytryną.*(1,2)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia z dynią**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, szynka sołtysówka**, pomidor koktajlowy, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 11.09.2023r. – 15.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 11.09.2023r.

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Carbonara z makaronem**, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 12.09.2023r.

ZUPA: Żurek.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)

ŚRODA 13.09.2023r.

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną.*(1,2)

CZWARTEK 14.09.2023r.

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, mizeria, herbata owocowa.*(5)

         PIĄTEK 15.09.2023r.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, lemoniada.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 11.09.2023r. – 15.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 11.09.2023r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, szpinak, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Carbonara z makaronem**, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Antrudy**, mus owocowy.*(1)

WTOREK 12.09.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy, szynka rzeźnika**, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka żółta, kakao, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Żurek.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, biszkopty**.*(1,2,5)

ŚRODA 13.09.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty pekińskiej, herbata z cytryną.*(1,2)

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe, herbata owocowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 14.09.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, polędwica miodowa**, pomidor malinowy, rzodkiewka, kawa inka, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż**, surówka z buraków, herbata owocowa, gruszka.*(5)

PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń, gruszka.*(1,2,5)

            PIĄTEK 15.09.2023r.

ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka kolorowa, roszponka, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – jagodowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka rzeźnika**, pierś z indyka wędzona**, sałata, ogórek kiszony, biała rzepa, mięta z cytryną.*(1,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 04.09.2023r. – 08.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 4.09.2023r.

ZUPA: Rosół z makaronem.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.*(1,5)

WTOREK 5.09.2023r.

ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe**, lemoniada.*(1,2,5)

ŚRODA 6.09.2023r.

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot. *(1,2,6)

CZWARTEK 7.09.2023r.

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kasza bulgur**, ogórek kiszony z cebulą, kompot.*(1,5,6)

            PIĄTEK 8.09.2023r.

ZUPA: Ryżanka.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(1,2,3)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 04.09.2023r. – 08.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 4.09.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, schab ze wsi**, szpinak, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Bułka mleczna**, kisiel.*(1,2,5)

WTOREK 5.09.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty**, szynka gotowana**, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, kawa inka, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe**, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Zapiekanka** z serem i szynką, ketchup, herbata owocowa.*(1,2,5)

ŚRODA 6.09.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Jarzynowa.*(1,5, 6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem**, herbata owocowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 7.09.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, szynka gotowana**, ogórek kiszony, papryka czerwona, roszponka, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony, kasza bulgur**, ogórek kiszony z cebulą, kompot.*(1,5,6)

PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane**, koktajl owocowy.*(1,2,5)

            PIĄTEK 8.09.2023r.

ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, rzodkiewka, ogórek zielony.*(1,2,5)

ZUPA: Ryżanka.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną *(1,2,3)

PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona, salami rogal, sałata, pomidor, mus owocowy, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 21.08.2023r. – 25.08.2023r.

PONIEDZIAŁEK 21.08.2023r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, śliwka, melisa z gruszką.*(1,5)

WTOREK 22.08.2023r

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, polędwica miodowa**, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)

ZUPA: Cukiniowa z makaronem.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, talarki z błonnikiem**, mini kiwi.*(1,2,5)

ŚRODA 23.08.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, szpinak, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną. *(1,5)

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Placki z bananem, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup, herbata owocowa.*(1,2)

 

CZWARTEK 24.08.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty**, szynka rzeźnika**, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata z cytryną, kawa inka**.*(1,5)

ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur**, surówka colesław, herbata owocowa.*(1,5)

PODWIECZOREK: Krakersy**, jogurt pitny, morela.*(1,5)

            PIĄTEK 25.08.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, rukola, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok owocowy.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka rzeźnika**, pierś z indyka gotowana**, roszponka, kiełki brokuła, mięta z cytryną.*(1,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 14.08.2023r. – 18.08.2023r.

PONIEDZIAŁEK 14.08.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, makaron**, herbata z cytryną.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Krakersy**, jabłko, mięta z cytryną.*(1,2)

WTOREK 15.08.2023r

WOLNE

ŚRODA 16.08.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, sałata, pomidor malinowy, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Ryż z jabłkiem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Zapiekanka z serem i szynką konserwową, maliny, herbata z cytryną. *(1,2,5)

CZWARTEK 17.08.2023r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, frytki**, surówka z marchewki i jabłka, sok owocowy.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane, budyń, borówka.*(1,5)

            PIĄTEK 18.08.2023r.

ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka, szpinak, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Ryżanka.*(2,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami**, papryka czerwona, ogórek zielony, rukola, pomidor malinowy, herbata owocowa.*(1,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

 

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 17.07.2023r. – 21.07.2023r.

PONIEDZIAŁEK 17.07.2023r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek małosolny, herbata
z cytryną.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, borówki, melisa z gruszką.*(1,5)

WTOREK 18.07.2023r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Ratatouille z ryżem**, kompot.*(1,2)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, herbatniki**.*(1,2,5)

ŚRODA 19.07.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Kapuśniak.*(6)

DRUGIE DANIE: Placki ziemniaczano- serowe, sok owocowy.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, pierś gotowana z indyka**, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata owocowa.*(1,2,5) 

CZWARTEK 20.07.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane*, masło, ser żółty**, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,5)

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Chrupki owsiane**, koktajl owocowy.*(1,2,5)

            PIĄTEK 21.07.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – owocowa, herbata owocowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Sznytka**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka z komina**, warzywa, herbata owocowa.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 10.07.2023r. – 14.07.2023r.

PONIEDZIAŁEK 10.07.2023r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur**, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, herbata z cytryną.*(1,5)

PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

 

WTOREK 11.07.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta jajeczna, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)

ZUPA: Zupa owocowa z makaronem**.*(1,2,5)

DRUGIE DANIE: Bitki wieprzowe, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem , kompot.

PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, deser mleczny.*(1,5)

 

ŚRODA 12.07.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2.5)

ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami**.*(1,5)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – owocowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Hot – dog**, herbata z cytryną.*(1)

 

CZWARTEK 13.07.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, ser żółty, schab pieczony, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)

ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5)

DRUGIE DANIE: Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, sok owocowy.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pierniki katarzynki**, kisiel.*(1,2)

 

            PIĄTEK 14.07.2023r.

ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Placki z jabłkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami**, warzywa, sok owocowy.*(1,2)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

PONIEDZIAŁEK 3.07.2023r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Krem z cukinii z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, ogórki z sosem tzatziki, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, mus owocowy.*(1,5)

WTOREK 4.07.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, szynka na krajalnicę**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Kebab** na cienkim cieście, mięta z cytryną.*(1,5)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, wafle ryżowe**.*(5)

ŚRODA 5.07.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z serem i jagodami, polewa jogurtowo – śmietankowa.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia z dynią**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, pierś gotowana z indyka**, warzywa, mięta z cytryną.*(1,2)

CZWARTEK 6.07.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Chłodnik.*(5)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, herbata z cytryną.*(1,2)

PODWIECZOREK: Antrudy**, maliny, budyń.*(1,2,5)

            PIĄTEK 7.07.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Sznytka**, masło, pierś gotowana z kurczaka, schab pieczony, warzywa, Sok owocowy.*(1,2,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

 

JADŁOSPIS 19.06.2023r. – 23.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 19.06.2023r.

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)

WTOREK 20.06.2023r.

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**. (1,2,5)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, herbata z cytryną.*(2,5)

ŚRODA 21.06.2023r.

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)

CZWARTEK 22.06.2023r.

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, pomidor ze szczypiorkiem, mięta z cytryną.*(1,5,6)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 19.06.2023r. – 23.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 19.06.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, brzoskwinia, kakao.*(1,2,5)

WTOREK 20.06.2023r.

ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**. (1,2,5)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, herbata z cytryną.*(2,5)

PODWIECZOREK: Deser mleczny z musem owocowym (wyrób własny).*(1,5)

ŚRODA 21.06.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia z dynią**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka z komina**, warzywa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

CZWARTEK 22.06.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek**, szynka z komina, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z kiszonej kapusty, mięta z cytryną.*(1,5,6)

PODWIECZOREK: Lody owocowe (wyrób własny), chrupki kukurydziane**.*(5)

            PIĄTEK 23.06.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo, masło, polędwica miodowa, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Ryż z jabłkiem, polewa jogurtowo- śmietankowa, herbata owocowa.*(1,5)

PODWIECZOREK: Zapiekanka z serem i wędliną, banan, herbata z cytryną.*(1,2,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 12.06.2023r. – 16.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 12.06.2023r.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, mandarynka, kompot.*(5)

WTOREK 13.06.2023r.

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(5,6)

ŚRODA 14.06.2023r.

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna, ogórek małosolny, woda z miętą i cytryną.*(1,5)

CZWARTEK 15.06.2023r.

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, nektarynka, kompot.*(1,5)

PIĄTEK 16.06.2023r.

ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo-  jagodowa, lemoniada.*(1,2,5) 

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 12.06.2023r. – 16.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 12.06.2023r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)

PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem, arbuz, herbata z cytryną.*(1,5)

WTOREK 13.06.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,2,5)

ZUPA: Ryżanka.*(6)

DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(5,6)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, biszkopty**, herbata owocowa.*(1,2,5)

ŚRODA 14.06.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza jęczmienna, ogórek małosolny, woda z miętą i cytryną.*(1,5)

PODWIECZOREK: Liliputki, brzoskwinia ufo, melisa z gruszką.

CZWARTEK 15.06.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, ser żółty, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, koktajl owocowy.*(5)

            PIĄTEK 16.06.2023r.

ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Z soczewicy czerwonej.*(6)

DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo-  jagodowa, lemoniada.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, pierś gotowana z indyka**, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 5.06.2023r. – 7.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 5.06.2023r.

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)

WTOREK 6.06.2023r.

ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, sok tłoczony.*(1,2)

ŚRODA 7.06.2023r.

ZUPA: Wiejska.*(6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, gruszka, woda z cytryną.*(1,2,5) 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 5.06.2023r. – 9.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 5.06.2023r.

ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Brokułowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem carbonara, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane**, mus rabarbarowo- truskawkowy, herbata owocowa.*(1,2)

WTOREK 6.06.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasztet**, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,5)

ZUPA: Pomidorowa z ryżem.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, sok tłoczony.*(1,2)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, antrudy**, melisa z pomarańczą.*(1,5)

ŚRODA 7.06.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka po włosku**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Wiejska.*(6)

DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, gruszka, woda z cytryną.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Biszkopt z galaretką, herbata z cytryną.*(1,2)

CZWARTEK 8.06.2023r.

WOLNE

            PIĄTEK 9.06.2023r.

ŚNIADANIE: Poduszki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, warzywa, herbata z cytryną. *(1,5)

ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2)

DRUGIE DANIE: Placki z jabłkiem, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Zapiekanka z serem, sok owocowy.*(1,2,5) 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 29.05.2023r. – 02.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023r.

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)

 

WTOREK 30.05.2023r.

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej rzepy, herbata owocowa.*(1,2,5,6)

ŚRODA 31.05.2023r.

ZUPA: Żurek.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem i kapustą, lemoniada.*(1,2)

CZWARTEK 1.06.2023r.

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza gryczana, surówka z warzyw mieszanych, sok tłoczony.*(6)

PIĄTEK 2.06.2023r.

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 29.05.2023r. – 02.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym, mandarynka, herbata z cytryną.*(1,5)

WTOREK 30.05.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, ser biały kanapkowy**, szynka gotowana**, warzywa, herbata z cytryną, mleko z miodem.*(1,5)

ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej rzepy, herbata owocowa.*(1,2,5,6)

PODWIECZOREK: Deser mleczny**, talarki z błonnikiem**.*(1,5)

ŚRODA 31.05.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka krucha**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Żurek.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem i kapustą, lemoniada.*(1,2)

PODWIECZOREK: Rogalik z jabłkiem, herbata owocowa.*(1,2,5)

CZWARTEK 1.06.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta jajeczna, schab pieczony**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,2,5)

ZUPA: Koperkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza gryczana, surówka z warzyw mieszanych, sok tłoczony.*(6)

PODWIECZOREK: Chrupki owsiane**, budyń**, brzoskwinia.*(1,5)

            PIĄTEK 2.06.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)

PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, szynka sołtysówka**, warzywa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 22.05.2023r. – 26.05.2023r.

PONIEDZIAŁEK 22.05.2023r.

ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym, ryż**, kompot.*(1,5)

            PIĄTEK 26.05.2023r.

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)

 

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO 22.05.2023r. – 26.05.2023r.

PONIEDZIAŁEK 22.05.2023r.

ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,5)

ZUPA: Żurek.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym, ryż**, kompot.*(1,5)

PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i miodem, winogrono, herbata z cytryną.*(1,2,5)

WTOREK 23.05.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, wieprzowinka bez wędzenia**, warzywa, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)

ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Bitki schabowe, kasza bulgur**, warzywa na parze, herbata z cytryną.*(5,6)

PODWIECZOREK: Serek waniliowy, biszkopty**, gruszka.*(1,2,5)

ŚRODA 24.05.2023r.

ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, warzywa, herbata z cytryną.

ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)

DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z pora, herbata owocowa.*(1,2)

PODWIECZOREK: Kajzerka** z masłem, koktajl owocowy.*(1,2,5)

CZWARTEK 25.05.2023r.

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, pasta rybna, polędwica miodowa**, warzywa, herbata z cytryną, kawa inka.*(1,2,5)

ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2)

DRUGIE DANIE: Ryż z jabłkiem, polewa jogurtowo –śmietankowa, kompot.*(1,2,5)

PODWIECZOREK: Bułka z dynią**, masło, pierś gotowana z indyka**, polędwica sopocka**, warzywa, melisa z pomarańcza.*(1,2,5)

            PIĄTEK 26.05.2023r.

ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, warzywa, herbata z cytryną.*(1,2,5)

ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5)

DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3,5)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa.*(1,2,5)

W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN

*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)

** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

JADŁOSPIS 15.05.2023r. – 19.05.2023r.

PONIEDZIAŁEK 15.05.2023r.

ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)

DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kasza bulgur, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(5,6)

WTOREK 16.05.2023r.

ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami.*(1,5,6)

DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym,  ziemniaki, mizeria, herbata owocowa.*(2,5,6)

ŚRODA 17.05.2023r.

ZUPA: Krupnik.*(1,6)

DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z cebulką, herbata z cytryną,  banan.*(1,2)

CZWARTEK 18.05.2023r.

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem.*(2,5,6)

DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, sałata z jogurtem, kompot.*(5,6)

Czytaj więcej
  • Natalia Szcześniak
  • 2023-2024, Aktualności
  • 2 października, 2023

Tropiciele kodów QR

Zapraszamy do zabawy!

Czytaj więcej
  • Natalia Szcześniak
  • 2023-2024, Aktualności
  • 2 października, 2023

Europejski Tydzień Świadomości Dysleksji

Tegoroczne obchody Europejskiego Tygodnia Świadomości Dysleksji odbywają się w dniach 2-6 października pod hasłem „Uczeń z dysleksją w cyfrowym swiecie”.

W dniu 5 października, zgodnie z ustaleniami Europejskiego Towarzystwa Dysleksji, będzie szczególnie wyróżniony Dzień Świadomości Dysleksji.

Z tego względu zapraszamy do śledzenia strony szkoły, na której pojawią się informacje na temat dysleksji.

Szczególnie zachęcamy uczniów do wspólnej zabawy w tropicieli kodów QR. Więcej informacji na plakatach.

Czytaj więcej
  • Sandra Sokół
  • 2023-2024, Aktualności, Oddziały przedszkolne
  • 30 września, 2023

„Dzień Głośnego Czytania” uczniowie czytają przedszkolakom

29 września, w Ogólnopolskim Dniu Głośnego Czytania

w budynku przedszkola przywitaliśmy najstarszych uczniów naszej szkoły,

którzy zaciekawili naszych przedszkolaków czytając wiersze polskich poetów.

Dzieci pytały kiedy jeszcze będziemy mieli czytających gości, a więc zapraszamy ponownie!

 

382639910 1438651890323783 8433985603401713588 n 382562640 843620223800721 5989335487684201531 n 383789001 1683996392024071 6980039198385301027 n

 

Czytaj więcej
  • Natalia Szcześniak
  • 2023-2024, Aktualności, Wydarzenia sportowe
  • 29 września, 2023

Tuż za podium

29 września 2023 r. odbyły się Mistrzostwa Powiatu w sztafetowych biegach przełajowych. Reprezentacja chłopców z naszej szkoły zarówno w kategorii dzieci, jak i w kategorii młodzież wywalczyła IV miejsce.

Czytaj więcej

Ostatnie wpisy

  • Tata Też Czyta 2025 – nowa odsłona kampanii proczytelniczej dla ojców 12 maja 2025
  • Zapisy na półkolonie 2025 12 maja 2025
  • JADŁOSPIS 12.05.2025R. – 16.05.2025R. 9 maja 2025
  • Półkolonie 2025 6 maja 2025
  • JADŁOSPIS 28.04.2025R. – 30.04.2025R. 25 kwietnia 2025
  • Lista kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym 2025/26 23 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 22.04.2025R. – 25.04.2025R. 18 kwietnia 2025
  • OPŁATA ZA POSIŁKI W MAJU 2025 18 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 14.04.25R. – 18.04.25R. 11 kwietnia 2025
  • Sukces na arenie międzynarodowej 7 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 07.04.2025R. – 11.04.2025R. 4 kwietnia 2025
  • Udział w Dniu Kariery Zawodowej 3 kwietnia 2025
  • JADŁOSPIS 31.03.2025R. – 04.04.2025R. 28 marca 2025
  • Szkolenie dla rodziców 24 marca 2025
  • JADŁOSPIS 24.03.2025R. – 28.03.2025R. 21 marca 2025

Nawigacja po wpisach

« 1 … 14 15 16 … 18 »

© 2019 Szkoła Podstawowa nr 2 im. Księcia Janusza

Unia Europejska BIP
Przejdź do treści
Otwórz pasek narzędzi Dostepność

Dostepność

  • Powiększ tekstPowiększ tekst
  • Zmniejsz tekstZmniejsz tekst
  • SzarośćSzarość
  • Podkreślenie linkówPodkreślenie linków
  • Resetuj Resetuj