JADŁOSPIS SZKOLNY
ŚRODA 12.11.2025r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5,6)
CZWARTEK 13.11.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, herbata zielona.*(1,2,5)
PIĄTEK 14.11.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki łubinu itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 10.11.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, rukola, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka z kaszą Kus – Kus, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, soczek owocowy**, suszona żurawina**.
WTOREK 11.11.2025r.
WOLNE
ŚRODA 12.11.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, papryka czerwona, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Omlet (wyrób własny) z dżemem, winogrono, herbata owocowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 13.11.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, herbata zielona.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Drożdżówka**, herbata z cytryną, kaki.*(1,2,5)
PIĄTEK 14.11.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem , polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, jajko na twardo, salami rogal**, sałata, papryka kolorowa, rzodkiewka, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

