JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
WTOREK 04.11.2025r.
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z mięsem, okrasa, kompot, pomarańcza.*(1,2)
ŚRODA 05.11.20225r.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza gryczana**, surówka colesław, herbata z cytryną. *(5,6)
CZWARTEK 06.11.2025r.
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem naturalnym, kompot.*(1,2,5,6)
PIĄTEK 07.11.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną i imbirem.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki łubinu itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, kakao.*(1,2,5)
WTOREK 04.11.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pyzy ziemniaczane z mięsem, okrasa, kompot, pomarańcza.*(1,2)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasztet**, szynka z piersi kurczaka**, rukola, pomidor żółty, ogórek kiszony, papryka czerwona, zielona herbata.*(1,2)
ŚRODA 05.11.20225r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, pomidor, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza gryczana**, surówka colesław, herbata z cytryną. *(5,6)
PODWIECZOREK: Mini pączki**, mus owocowy**, herbata z cytryną.*(1,2)
CZWARTEK 06.11.2025r.
ŚNIADANIE: Pieczywo**, masło, jajecznica, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem naturalnym, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, koktajl jogurtowo – owsiany, banan.*(1,2,5)
PIĄTEK 07.11.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, syrop malinowy** pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, pomidor malinowy, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną i imbirem.*(3)
PODWIECZOREK: Ciasto marmurek (wyrób własny), mleko z miodem.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

