JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z ryżem**, mus owocowy, kompot.*(1,2)
WTOREK 28.10.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE:. Kotlet mielony, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,5)
ŚRODA 29.10.2025r.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym, banan, zielona herbata.*(1,2,5)
CZWARTEK 30.10.2025r.
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna gruba, gruszka, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 31.10.2025r.
ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki łubinu itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille z ryżem**, mus owocowy, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel, winogrono.*(1,2,)
WTOREK 28.10.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE:. Kotlet mielony, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Antrudy**, jogurt pitny, mandarynka.(1,2,5)
ŚRODA 29.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym, zielona herbata.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, ser żółty**, sałata, pomidor, ogórek zielony, melisa z pomarańczą, banan.*(1,2,5)
CZWARTEK 30.10.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidor żółty, papryka czerwona, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna gruba, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup**, gruszka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 31.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku z sokiem malinowym, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Z zielonych warzyw z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), kaki, kawa inka.
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.

