JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025r.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
ŚRODA 15.10.2025r.
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem**, mandarynka, herbata owocowa.*(1,2,6)
CZWARTEK 16.10.2025r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur**, sałatka szwedzka**, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 17.10.2025r.
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek sia
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, kakao.*(1,2,5)
WTOREK 14.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, syrop malinowy**, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**. *(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet pożarski, frytki**, mizeria, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki kukurydziane**, soczek owocowy**.*(1,5)
ŚRODA 15.10.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z kapustą i mięsem**, mandarynka, herbata owocowa.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, koktajl owocowy (wyrób własny).*(5)
CZWARTEK 16.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz indyczy, kasza bulgur**, sałatka szwedzka**, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (wyrób własny), herbatniki**, banan.*(1,2,5)
PIĄTEK 17.10.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka żółta, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, ser biały kanapkowy**, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek sia