JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025r.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym**, ryż**, kompot.*(5)
WTOREK 30.09.2025r.
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem drobiowym**, pomidor z jogurtem**, sok tłoczony.*(1,2,5)
ŚRODA 01.10.2025r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, zielona herbata.*(1,5,6)
CZWARTEK 02.10.2025r.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski**, kasza jęczmienna, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 03.10.2025r.
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym**, ryż**, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli* z jogurtem naturalnym**, jabłko, herbata z cytryną.*(1,5)
WTOREK 30.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, parówki**, ketchup**, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem drobiowym**, pomidor z jogurtem**, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Budyń (wyrób własny), krakersy**, nektarynka, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ŚRODA 01.10.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, roszponka, papryka czerwona, pomidor żółty, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, zielona herbata.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, banan, herbata owocowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 02.10.2025r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, ogórek kiszony, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski**, kasza jęczmienna, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto murzynek (wyrób własny), kakao.*(1,2,5)
PIĄTEK 03.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej kiszonej, herbata z cytryną.*(2,3)
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek**, filet z piersi kurczaka**, papryka kolorowa, rzodkiewka, szczypiorek, sok owocowy.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek