JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025r.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, jogurt owocowy, kompot.*(1.2,5,6)
WTOREK 23.09.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 24.09.2025r.
ZUPA: z Soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, gruszka, kompot.*(1,2)
CZWARTEK 25.09.2025r.
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PIĄTEK 26.09.2025r.
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana**, sałatka szwedzka, kompot.*(5,6)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, pomidor koktajlowy, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, jogurt owocowy, kompot.*(1.2,5,6)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mięta z jabłkiem, borówka.*(1,2,5)
WTOREK 23.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, syrop malinowy, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, rzodkiewka, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, biszkopty**, brzoskwinia, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 24.09.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: z Soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Chrupki owsiane*, kisiel, gruszka.*(1,2)
CZWARTEK 25.09.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, pomidor malinowy, rukola, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, jajko na twardo**, salami rogal**, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, melisa z gruszką.*(1,2,5)
Ciasto ucierane z owocami (wyrób własny), kawa inka.*(1,2,5)
PIĄTEK 26.09.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, papryka kolorowa, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana**, sałatka szwedzka, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami (wyrób własny), kawa inka.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Se.ler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.