JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 08.09.2025r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,5)
WTOREK 09.09.2025r.
ZUPA: Ryżanka.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2,5)
ŚRODA 10.09.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
CZWARTEK 11.09.2025r.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem, kompot.
PIĄTEK 12.09.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 08.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, szpinak, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, mus owocowy**, soczek owocowy**.
WTOREK 09.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka żółta, kakao, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy**, antrudy**, banan.*(1,2,5)
ŚRODA 10.09.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Hot – dog**, jabłko, herbata z cytryną.*(1,2)
CZWARTEK 11.09.2025r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło , polędwica miodowa**, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem, kompot.
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń (wyrób własny), gruszka.*(1,2,5)
PIĄTEK 12.09.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka kolorowa, roszponka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Ciasto murzynek (wyrób własny), kiwi, kawa inka.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Se.ler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.