JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 17.06.2025r.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, pomidor z jogurtem naturalnym, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 18.06.2025r.
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem owocowym, maliny.*(1,5)
WTOREK 17.06.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, pomidor z jogurtem naturalnym, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, krakersy**, jabłko.*(1,5)
ŚRODA 18.06.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, pomidor malinowy, rzodkiewka, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały** z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.*(1,5)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, napój czekoladowy sojowy*, banan.*(1,2)
CZWARTEK 19.06.2025r.
WOLNE
PIĄTEK 20.06.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, schab pieczony**, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z młodej kapusty kiszonej, kompot.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bufet szwedzki**, sok owocowy.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.