JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 26.05.2025r.
ZUPA: Krem z kalafiora z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 27.05.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, sałata masłowa z jogurtem, herbata z cytryną.*(1,2)
ŚRODA 28.05.2025r.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym**, kompot.*(1,2,5)
CZWARTEK 29.05.2025r.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza gryczana**, kompot.*(1,6)
PIĄTEK 30.05.2025r.
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 26.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z kalafiora z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kisiel, żurawina suszona.*(1,2,5)
WTOREK 27.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, filet z piersi kurczaka parzony**, papryka kolorowa, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, sałata masłowa z jogurtem, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, antrudy, mandarynka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 28.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem drobiowym**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Ciasto salceson (wyrób własny), brzoskwinia, mleko.
CZWARTEK 29.05.2025r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka od szwagra, ogórek zielony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kasza gryczana**, kompot.*(1,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, budyń, borówki.*(1,2,5)
PIĄTEK 30.05.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, szynka ze spiżarni**, ser biały kanapkowy**, sałata, pomidor malinowy, papryka kolorowa, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.