JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 19.05.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.*(5)
WTOREK 20.05.2025r.
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, nektarynka, herbata owocowa.*(2,5,6)
ŚRODA 21.05.2025r.
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, morela, herbata z cytryną.*(1,2,6)
CZWARTEK 22.05.2025r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z warzyw sezonowych, sok owocowy.*(5,6)
PIĄTEK 23.05.2025r.
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe**, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 19.05.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, szpinak, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż**, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, orzechy nerkowca, kawa inka.*(1,2,4,5)
WTOREK 20.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, sałata, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, nektarynka, herbata owocowa.*(2,5,6)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, koktajl owocowy.*(1,2,5)
ŚRODA 21.05.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, rzodkiewka, papryka kolorowa, rukola, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z mięsem, herbata z cytryną.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Hot – dog**, ketchup, truskawki, herbata z cytryną.*(1,2)
CZWARTEK 22.05.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, ogórek kiszony, papryka czerwona, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z warzyw sezonowych, sok owocowy.*(5,6)
PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), winogrono, herbata owocowa.*(1,2,5)
PIĄTEK 23.05.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, syrop malinowy, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe**, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, ser żółty**, roszponka, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.