JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)
WTOREK 15.04.2025r.
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata zielona.*(1,2,5,6)
ŚRODA 16.04.2025r.
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka drobiowa konserwowa**, sałata, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel, orzechy makadamia.*(1,2,4)
WTOREK 15.04.2025r.
ŚNIADANIE: Bułka żytnia**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Ryżanka.*(6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata zielona.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto piaskowe (wyrób własny), kakao, truskawki.*(1,2,5)
ŚRODA 16.04.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, rukola, pomidor, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Makaron z serem, polewa jogurtowo- truskawkowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, jajko na twardo, szynka rzeźnika, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,2,3)
CZWARTEK 17.04.2024r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, ziemniaki, pomidor z jogurtem, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane**, soczek owocowy**.
PIĄTEK 18.04.2024r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek kiszony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z kolorowych warzyw z ryżem.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, koktajl owocowy.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.