JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025r.
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 01.04.2025r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 02.04.2025r.
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, zielona herbata.*(1,2,5)
CZWARTEK 03.04.2025r.
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PIĄTEK 04.04.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, roszponka, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono, makaron**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, orzechy nerkowca, melisa z pomarańczą.*(1,4,5)
WTOREK 01.04.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, mandarynka.*(1.2,5)
ŚRODA 02.04.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, pieczywo**, masło, filet z piersi kurczaka**, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz biały z jajkiem.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, zielona herbata.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, ser biały kanapkowy, schab pieczony, sałata, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, mięta z jabłkiem.*(1,5)
CZWARTEK 03.04.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, rukola, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Ogórkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ryż, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 04.04.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek kiszony, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z pomidorem, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem, kakao.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.