JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetti bolognese**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 25.03.2025r.
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, ziemniaki, jabłko, zielona herbata.*(1,2,5,6)
ŚRODA 26.03.2025r.
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada, pomarańcza.*(1,2,5)
CZWARTEK 27.03.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 28.03.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo** , masło**, szynka sołtysówka**, rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetti bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie** z serkiem waniliowym**, winogrono, herbata owocowa.*(1,2,5)
WTOREK 25.03.2025r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, szpinak, papryka żółta, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo- śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka sznytka**, masło, szynka gotowana**, pasztet**, pomidorki koktajlowe, papryka kolorowa, sok owocowy.*(1,2)
ŚRODA 26.03.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, pasta jajeczna, polędwica sopocka**, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, ziemniaki, jabłko, zielona herbata.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), pomarańcza, herbata z cytryną.*(1,2,5)
CZWARTEK 27.03.2025r
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, sałata, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna**, ogórek kiszony z cebulką, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, mus owocowy**, kisiel.
PIĄTEK 28.03.2025r.
ŚNIADANIE: Grahamka**, masło, parówki gotowane**, ketchup, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Ciasto murzynek (wyrób własny), mleko.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.