JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
WTOREK 04.03.2025r.
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie, surówka colesław, kompot.*(1,2,6)
ŚRODA 05.03.2025r.
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
CZWARTEK 06.03.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PIĄTEK 07.03.2024r.
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, sałata, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, makaron**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mus owocowy**, kakao.*(1,2,5)
WTOREK 04.03.2025r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, jajko na twardo, polędwica sopocka**, szpinak, pomidor malinowy, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz węgierski, kluski śląskie, surówka colesław, kompot.*(1,2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, kisiel, orzechy nerkowca.*(1,2,4)
ŚRODA 05.03.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, roszponka, pomidor malinowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Barszcz czerwony.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, ser żółty**, szynka z komina**, sałata, ogórek zielony, papryka kolorowa, herbata miętowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 06.03.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, ogórek zielony, papryka czerwona, rukola, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Placuszki serowe (wyrób własny), kiwi, herbata z cytryną.*(1,2,5)
PIĄTEK 07.03.2024r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, sok malinowy, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Babeczki (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.