JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 18.02.2025r.
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 19.02.2025r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem z okrasą, banan, kompot.*(1,2)
CZWARTEK 20.02.2025r.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza bulgur**, surówka z czerwonej kapusty, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 21.02.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kółeczka miodowe** na mleku, pieczywo**, masło, filet parzony z indyka**, pomidor malinowy, sałata, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Koperkowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Spaghetii bolognese**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, soczek owocowy.*(1,2,5)
WTOREK 18.02.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, schab ze wsi**, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2.5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny), ser biały kanapkowy**, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 19.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, rodzynki, pieczywo**, masło, szynka ze spiżarni**, kiełki słonecznika, szpinak, papryka żółta, herbata z cytryną.*(1,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pyzy z mięsem z okrasą, banan, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Biszkopty**, banan, orzechy nerkowca.*(1,2,4)
CZWARTEK 20.02.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, sałata, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Gulasz drobiowy, kasza bulgur**, surówka z czerwonej kapusty, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra (wyrób własny), herbata owocowa. *(1,2,5)
PIĄTEK 21.02.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, szpinak, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułka żytnia**, masło, szynka gotowana**, twarożek, seler naciowy, papryka kolorowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.