JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025r.
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, ryż**, kompot.*(5)
WTOREK 28.01.2025r
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
ŚRODA 29.01.2025r.
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, mango suszone, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
CZWARTEK 30.01.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PIĄTEK 31.01.2025r.
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, papryka kolorowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kalafiorowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie paprykowym, kasza kuskus**, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Musli** z jogurtem naturalnym, jabłko, mięta z cytryną.*(1,5)
WTOREK 28.01.2025r
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, polędwica miodowa**, sałata, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami pszennymi**.*(1,5)
DRUGIE DANIE: Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, sok tłoczony.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), orzechy makadamia.*(1,4,5)
ŚRODA 29.01.2025r.
ŚNIADANIE: Zacierka** na mleku, pieczywo**, szynka ze spiżarni**, szpinak, , papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Żurek.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Krokiet z mięsem, mango suszone, herbata z cytryną.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane**, herbata z cytryną.*(5)
CZWARTEK 30.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, pieczywo, masło, szynka farmerska, ogórek zielony, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.*(5,6)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)
PIĄTEK 31.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, kiełki słonecznika, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot.*(1,2,5).
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, pasta rybna, szynka gotowana**, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor malinowy, melisa z gruszką. / Herbatniki**, mus owocowy**.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.