JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 21.01.2025r.
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)
ŚRODA 22.01.2025r.
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 23.01.2025r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6).
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)
PIĄTEK 24.01.2025r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, pomidor malinowy, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak na zielono z makaronem**, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe**, kisiel, orzechy nerkowca.*(4)
WTOREK 21.01.2025r.
ŚNIADANIE: Bułka sznytka**, masło, parówki gotowane**, papryka kolorowa, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,2,5)
ZUPA: Cukiniowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem i rzodkiewką, melisa z pomarańczą.*(2,5,6)
PODWIECZOREK: Serek waniliowy**, chrupki owsiane**, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 22.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Barszcz ukraiński.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, herbata zimowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska ciemna**, masło, pasztet**, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, sałata, pomidor malinowy, papryka żółta, sok owocowy.*(1,2)
CZWARTEK 23.01.2025r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, roszponka, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6).
DRUGIE DANIE: Ratatouille** z ryżem**, sok tłoczony.*(5)
PODWIECZOREK: Chałka** z masłem i dżemem**, mleko z miodem.*(1,2,5)
PIĄTEK 24.01.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, rodzynki suszone, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(2,3)
PODWIECZOREK: Napoleonka (wyrób własny), mandarynka, herbata z cytryną.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.