JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 09.12.2024r.
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetti** bolognese, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 10.12.2023r.
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, zielona herbata z cytryną.*(1,2,5)
ŚRODA 11.12.2023r.
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(1,2)
CZWARTEK 12.12.2023r.
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna**, kapusta zasmażana, kompot.*(1,5,6)
PIĄTEK 13.12.2023r.
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, sok tłoczony.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 09.12.2024r.
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe na mleku**, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Kapuśniak.*(6)
DRUGIE DANIE: Spaghetti** bolognese, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, mus owocowy.*(1,2,5)
WTOREK 10.12.2023r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, zielona herbata z cytryną.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, chrupki kukurydziane**, gruszka.*(5)
ŚRODA 11.12.2023r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, żurawina, pieczywo**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krem z pomidorów z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Paluszki rybne**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, herbata z cytryną.*(1,2)
PODWIECZOREK: Piernik z powidłami (wyrób własny), herbata z cytryną.*(1,2,5)
CZWARTEK 12.12.2023r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane**, masło, twarożek, szynka rzeźnika**, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna**, kapusta zasmażana, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Talarki z błonnikiem**, koktajl owsiano – owocowy.*(1,2,5)
PIĄTEK 13.12.2023r.
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, zielony ogórek, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Fasolowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Kluski leniwe, sok tłoczony.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Kajzerka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, polędwica miodowa**, sałata, papryka kolorowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.