JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 21.10.2023r.
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
WTOREK 22.10.2023r.
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
ŚRODA 23.10.2023r.
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
CZWARTEK 24.10.2023r.
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
PIĄTEK 25.10.2023r.
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 21.10.2023r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, sałata, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Wiejska.*(6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z sosem Carbonara, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, kisiel, orzechy makadamia.*(1,2,4,5)
WTOREK 22.10.2023r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Słoneczna z grzankami**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, mini marchewka, kompot.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Sernik na zimno (wyrób własny), chrupki owsiane**, herbata z cytryną.*(5)
ŚRODA 23.10.2023r.
ŚNIADANIE: Kluski lane na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, szpinak, pomidor malinowy, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Zupa z soczewicy czerwonej.*(6)
DRUGIE DANIE: Naleśniki z serem, polewa jogurtowo – malinowa, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Bułka wiejska**, masło, szynka konserwowa drobiowa**, pasta jajeczna, sałata, pomidor, ogórek zielony, sok owocowy.*(1,2,5)
CZWARTEK 24.10.2023r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,2,5)
ZUPA: Pieczarkowa z makaronem**.*(1,2,5)
DRUGIE DANIE: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z białej rzepy, sok tłoczony.*(2,6)
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane**, koktajl owocowy (wyrób własny), orzechy ziemne.*(1,2,5)
PIĄTEK 25.10.2023r.
ŚNIADANIE: Kasza manna** na mleku, pieczywo**, masło, szynka z komina**, papryka czerwona, szpinak, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem**.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata z cytryną.*(3)
PODWIECZOREK: Chlebek ziołowy (wyrób własny) z masłem, serek śmietankowy w plasterkach**, herbata owocowa.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.