JADŁOSPIS SZKOLNY
WTOREK 15.10.2024r.
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
ŚRODA 16.10.2024r.
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
CZWARTEK 17.10.2024r.
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
PIĄTEK 18.10.2024r.
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 14.10.2024r.
ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe** na mleku, pieczywo**, masło, schab pieczony**, rukola, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Rosół z makaronem**.*(1,2,6)
DRUGIE DANIE: Potrawka z kurczaka, kasza kuskus**, kompot.*(1,5,6)
PODWIECZOREK: Andruty**, jogurt pitny, mandarynka.*(1,2,5)
WTOREK 15.10.2024r.
ŚNIADANIE: Płatki jaglane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka gotowana**, sałata, rzodkiewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa inka.*(1,5)
ZUPA: Zacierkowa**.*(1,2)
DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem, herbata owocowa.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, biszkopty**, orzechy nerkowca, melisa.*(1,2,4,5)
ŚRODA 16.10.2024r.
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe** na mleku, żurawina suszona, pieczywo**, masło, szpinak, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik**.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Kopytka z okrasą, zielona herbata z cytryną, banan.*(1,2)
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami(wyrób własny), banan, herbata owocowa.*(1,2,5)
CZWARTEK 17.10.2024r.
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo**, masło , szynka sołtysówka**, ogórek zielony, papryka żółta, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, kakao.*(1,5)
ZUPA: Brokułowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot.*(5)
PODWIECZOREK: Grahamka**, masło, kiełbasa krakowska parzona**, salami**, sałata, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, mięta z jabłkiem.*(1,2)
PIĄTEK 18.10.2024r.
ŚNIADANIE: Zacierki** na mleku, pieczywo**, masło, szynka konserwowa wieprzowa**, pomidor malinowy, roszponka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Duet fasolowy.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Makaron** z serem, polewa jogurtowo – truskawkowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Herbatniki**, soczek owocowy, jabłko.*(1,2)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek siarki, łubin itp.