JADŁOSPIS 29.09.2025R. – 03.10.2025R.
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025r.
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
WTOREK 07.10.2025r.
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, ziemniaki, gruszka, kompot.*(1,2,5,6)
ŚRODA 08.10.2025r.
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
CZWARTEK 09.10.2025r.
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie chrzanowym, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem, melisa z pomarańczą.*(5,6)
PIĄTEK 10.10.2025r.
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata z cytryną.*(1,2,3)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek sia
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025r.
ŚNIADANIE: Prażona pszenica** na mleku, pieczywo**, masło, polędwica sopocka**, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Krupnik.*(1,6)
DRUGIE DANIE: Leczo z makaronem**, kompot.*(1,2)
PODWIECZOREK: Omlet z dżemem, herbata z cytryną.*(1,2,5)
WTOREK 07.10.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki owsiane** na mleku, pieczywo**, masło, szynka rzeźnika**, pomidor malinowy, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Jarzynowa.*(5,6)
DRUGIE DANIE: Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, ziemniaki, gruszka, kompot.*(1,2,5,6)
PODWIECZOREK: Deser mleczny**, ciastka owsiane**, melisa z pomarańczą.*(1,2,5)
ŚRODA 08.10.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe** na mleku, pieczywo**, masło, wieprzowinka bez wędzenia**, rukola, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,5)
ZUPA: Grochowa.*(6)
DRUGIE DANIE: Pierogi z serem, polewa jogurtowo – śmietankowa, lemoniada.*(1,2,5)
PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane**, masło, ser żółty**, polędwica sopocka**, papryka żółta, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa**.*(1,5)
CZWARTEK 09.10.2025r.
ŚNIADANIE: Kajzerka**, masło, jajecznica, pomidor malinowy, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, mleko z miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami pszennymi**.*(1,5,6)
DRUGIE DANIE: Schab pieczony w sosie chrzanowym, ziemniaki, pomidor ze szczypiorkiem, melisa z pomarańczą.*(5,6)
PODWIECZOREK: Ciasto jabłkowe z budyniem (wyrób własny), winogrono, kawa inka.*(1,2,5)
PIĄTEK 10.10.2025r.
ŚNIADANIE: Makaron zwierzątka** na mleku, pieczywo**, masło, szynka sołtysówka**, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.*(1,2,5)
ZUPA: Pomidorowa z makaronem**.*(1,2,5,6)
DRUGIE DANIE: Ryba smażona**, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata z cytryną.*(1,2,3)
PODWIECZOREK: Bułeczka mleczna**, mleko czekoladowe**, gruszka.*(1,2,5)
W JADŁOSPISIE ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN
WYKAZ SKŁADNIKÓW, PRODUKTÓW I DAŃ DOSTĘPNY JEST U DIETETYKA
*Alergeny występujące w produktach (1- gluten,, 2- jaja i produkty pochodne, 3- ryby i produkty pochodne, 4- orzechy i produkty pochodne, 5- mleko i produkty pochodne, 6- Seler i produkty pochodne)
** Produkty mogące zawierać alergeny takie jak np. laktoza, gluten, soja, gorczyca, seler, jaja, orzechy, migdały, sezam, dwutlenek sia